Etten-Leur - Zwaajgat - kinderoptocht - Alexander Vingerhoeds
Etten-Leur - Zwaajgat - kinderoptocht - Alexander Vingerhoeds Foto: Alexander Vingerhoeds

Kinderen basisschool De 4 Heemskinderen lopen in eigen carnavalstocht

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

ETTEN-LEUR - Vrijdagmiddag 21 februari is het weer zover. De carnavalsoptocht van basisschool De 4 Heemskinderen in Etten-Leur. Alle leerlingen van de school nemen deel aan de optocht en zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Dat gebeurt thuis en op school. Er wordt gebouwd en gewerkt aan wagens en loopgroepen. Ook kan er individueel meegedaan worden.

De optocht staat dit jaar in het teken van: "We dweile in stijl!" (Stijlorenrijk = Etten) EN "We geve de TOON aon!" (Zwaaigat = Leur). Een eigen invulling wordt ook gewaardeerd natuurlijk. Er wordt vanuit school een onafhankelijke jury samengesteld, die de deelnemers zal beoordelen op originaliteit en kwaliteit. Na de optocht zal er in de hal van de school een uitreiking plaatsvinden. Voor de verschillende categorieën zijn er prijsjes te verdienen, maar meedoen is veel belangrijker dan winnen. Toeschouwers worden uitgenodigd om een kijkje te komen 

Natuurlijk hopen wij op heel veel toeschouwers! Daarom bent u ook van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op vrijdag 21 februari van 13.15 tot 14.30 uur. Prins Thomas III en de Raad van Elluf zullen ook van de partij zijn. De route is als volgt: Heilig Hartstraat - A.M. de Jongstraat – Anton Coolenstraat – Genestetstraat – Vondellaan – Nieuwe Kerkstraat – Heilig Hartstraat. De kinderen lopen de route twee keer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief