CV de Duimkes bouwt geen wagen meer: Spijkerbroek hangen gaat wèl door
Foto: de Duimkes

CV de Duimkes bouwt geen wagen meer: Spijkerbroek hangen gaat wèl door

  Cultuur

ETTEN-LEUR - Carnavalsvereniging de Duimkes bouwt voor het eerst in 38 jaar geen wagen, maar gaat gelukkig wel door met de traditie van spijkerbroek hangen in café Marktzicht. De jeans zijn weer helemaal gewassen, gestreken en hangen te wachten op de winnares Anoek Nuijten bij de dames en Kevin Oomen bij de heren. Andere gegadigden worden uitgedaagd de titelverdedigers op donderdag 20 februari te verslaan. 


CV De Duimkes vindt het belangrijk deze mooie traditie niet aan de wilgen te hangen. Het Spijkerbroekhangen is zo'n 33 jaar geleden in het Koetshuis begonnen om de afsluiting van het bouwseizoen te vieren. In die tijd kwam er namelijk geen bier binnen in de bouwschuur bij de Duimkes. Dus zij probeerden dat dan op die avond in te halen met hun leden. Op een gegeven moment werd het zo druk in het Koetshuis dat ze het idee kregen er een leuke wedstrijd aan te koppelen en het werd steeds drukker en drukker.

De Duimkes waren dan ook hartstikke blij dat zij na sluiting van het Koetshuis bij Marktzicht terecht konden, iets meer ruimte voor nog meer bezoekers en het publiek bleef maar komen zodat kroegeigenaar Jac besloot een extra zaal aan te bouwen. Buiten de bouwverenigingen, muzikanten die ieder jaar komen, komen natuurlijk ook de leden van Leurse Leut en Stijloren hun laatste "vrije avond" bij Marktzicht doorbrengen zodat zij op vrijdag zich volledig kunnen richten op hun taken in Etten en Leur. Het is dan ook zomaar goed mogelijk dat je dan Prins Thomas van Etten of Prins Carolus van de Leur (in burger) tegenkomt. 

Ook een poging wagen? Vanaf 20.00 uur kun je spijkerbroek hangen!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>