Jac van Dongen van café De Klomp.
Jac van Dongen van café De Klomp.

Café De Klomp organiseert nieuwe muziekmarathon; dit keer voor voedselhulp in Etten-Leur

  Cultuur

ETTEN-LEUR - Jac van Dongen en zijn partner Ellis Snel van café De Klomp in Etten-Leur gaan opnieuw een 12 uur durende muziekmarathon cd's draaien voor het goede doel houden.


Op zaterdag 30 mei wordt vanuit hun gesloten café aan de Oude Bredaseweg getracht zoveel mogelijk geld op te halen voor voedselhulp in Etten-Leur. De marathon wordt gestreamd via de Facebookpagina van De Klomp en begint zaterdag om 11.00 uur.

Gevolgen

"Weliswaar mag de coronacrisis over zijn hoogtepunt heen zijn, maar duidelijk is dat we nu in een andere crisis terecht zijn gekomen. En dat zijn de gevolgen van de crisis", stellen Jac van Dongen en Ellis Snel. "Veel mensen komen door deze crisis zonder werk te zitten, maar ook vaak zonder inkomsten. Sommige mensen moeten spullen verkopen om hun voedsel te kunnen betalen."

Schrijnender

De eerder In het leven geroepen Facebookgroep Coronahulp Etten-Leur constateert dat de gevallen schrijnender worden en dat steeds meer mensen tussen wal en schip vallen en er steeds meer hulp nodig is. "Daar staat tegenover dat het aanbod van voedsel en middelen minder aan het worden is zodat de organisatie niet aan de broodnodige behoefte kan voldoen van de noodlijdende gezinnen. Wij hebben gesproken met de organisatie en waargenomen dat er daadwerkelijke nood is", aldus Van Dongen en Snel. 

Dat is de reden dat het tweetal zaterdag 30 mei opnieuw in actie komt in de hoop met de marathon zoveel mogelijk geld op te halen door spontane donaties via de brievenbus van De Klomp en/of een speciaal rekeningnummer.

Cheque

Op Koningsdag hield De Klomp al een soortgelijke marathon ten behoeve van hulpmiddelen aan de zorg in Etten-Leur. Die actie leverde een bedrag van 4.500 euro op. De cheque met het bedrag werd drie dagen later overhandigd aan Carla Brander, waarnemend bestuurder van Avoord.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES