JazzO'leans
JazzO'leans Foto: Wim Klaassen

Eerste lustrum voor orkest JazzO’leans, maar feestje zit er niet in

Cultuur

ETTEN-LEUR - Aan het einde van dit jaar bestaat het Etten-Leurse oude stijl jazz orkest JazzO’leans 5 jaar.

Gedurende deze 5 jaar heeft het orkest al vele optredens verzorgd. Er werd o.a. opgetreden bij het Classic Jazzpodium en diverse horecagelegenheden bij het Bredase jazzfestival, jazzfestival Wychen, jazzfestival Helmond, op uitnodiging al enkele jaren bij de Nijmeegse Vierdaagse en uiteraard bij de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur, waar dit orkest het huisorkest is. Verder waren er ook vele optredens in diverse verzorgingshuizen, horecagelegenheden en bij verenigingsfeesten in de wijde omgeving.

Jubileumfeestje verplaatsen

Gezien het feit dat vanwege Covid 19 alles min of meer stil ligt, is er ook geen gelegenheid om dit lustrum luister bij te zetten met een optreden. Wat in het vat zit zal echter niet verzuren. Aan deze, voor iedereen lastige periode, zal ook ongetwijfeld weer een eind komen en het orkest zal dan ook een eventueel jubileumfeestje verplaatsen naar een periode waarbij er weer meer mogelijk is.

Het orkest

De achtkoppige formatie speelt een zeer uitgebreid en “eigenzinnig” repertoire, met nummers die niet vaak gehoord worden bij andere orkesten, maar uiteraard ook met bekende nummers uit de hoogtijdagen van de oude stijl jazz. Repeteren doet het orkest al langere tijd met veel plezier bij het Neerlandsch Koffiehuys op de Markt in Etten-Leur en hier wordt ook jaarlijks een gratis toegankelijk optreden verzorgd. Ook dit is nu helaas even niet mogelijk.

De huidige bezetting van het orkest bestaat uit:

Rob Roldaan - piano, banjo en muzikaal leider

Frits van der Horst - trombone

Pieter Smith - rieten

Berry Rijnen - cornet en vocals

Cees van Sundert - sousafoon

Frans van der Straten - banjo

Peter van Deursen - base drum

Dick Verwijk - snare drum en washboard

Het orkest kan ook nog een beroep doen op vaste invallers: Ger Visschers op slagwerk en Yge Loomans op trombone.

Ongeduld

Het orkest ziet met ongeduld uit naar een betere periode zodat het jubileum met veel plezier gevierd kan gaan worden. De mannen van JazzO’leans staan te popelen om weer heerlijk muzikaal los te kunnen gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief