Gesloopte arm van kunstwerk Happy Tumbler teruggevonden
Foto: Martin Wijngaards

Gesloopte arm van kunstwerk Happy Tumbler teruggevonden

  Cultuur

ETTEN-LEUR - De gesloopte arm van het kunstwerk Happy Tumbler dat op het eilandje in een visvijver aan de Hoge Neer is teruggevonden. Dat meldt houtkunstenaar Martin Wijngaards. Hij werd van het weekend onaangenaam verrast, nadat onverlaten de arm van het beeld hadden gerukt en hadden meegenomen. 


Het beeld werd in 2016 onthuld op het eilandje. De kunstenaar plaatste het kunstwerk met behulp van een vlot. Het eiland ligt namelijk tien meter van de wal. Normaal is het beeld onbereikbaar voor bezoekers, maar met het ijs van vorige week kon iedereen ineens het eiland op. “Waarom dit gedaan is, kan ik niet begrijpen. Dit heeft niets met ijspret te maken”, treurde Wijngaards toen. Hij was dan ook blij met het nieuws dat de arm was gevonden en was meegenomen naar de gemeentewerf. 


Het beeld zonder arm.  - Martin Wijngaards

Wijngaards kondigt aan een reparatieplan te maken om de arm weer te herenigen met de Happy Tumbler. Het kunstwerk van 4,5 meter stond jarenlang in de opslag. Toenmalig wethouder Jan van Hal was enthousiast over het idee om de duikelaar op het eilandje te plaatsen. Zodoende gaf de gemeente toestemming. Daarvoor stond het beeld ook eens acht weken in de Keukenhof. 


Het beeld in originele staat. Foto Martin Wijngaards

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief