Bouw nieuw theater Nieuwe Nobelaer verloopt voorspoedig
Foto: Jack Konings

Bouw nieuw theater Nieuwe Nobelaer verloopt voorspoedig

  Cultuur

ETTEN-LEUR – De bouw van het nieuwe theater van Etten-Leur verloopt voorspoedig. “We liggen op schema”, meldt wethouder Ger de Weert. De nieuwe schouwburg vervangt de huidige Nieuwe Nobelaer. Dit gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en maakt straks plaats voor woningen. 


In mei 2020 startte de bouw van het theater. Het nieuwe cultuurcentrum biedt straks onderdak aan een theater, bibliotheek, muziekruimtes en horeca. Het theater krijgt 500 stoelen. Een belangrijke functie vormt straks ‘de huiskamer’, het dynamische hart van de accommodatie en bedoeld voor de horeca, voorstellingen en exposities. Opvallend is dat het nieuwe complex straks beschikt over de helft van de ruimte die de huidige Nieuwe Nobelaer biedt.


Foto Jack Konings

Kleine vertragingen

De bouwers hadden de afgelopen tijd wel te maken met kleine vertragingen. “Daarbij ging het bijvoorbeeld om het te laat leveren van materieel en de vorstperiode. Gelukkig hebben deze ontwikkelingen niet gezorgd voor vertraging”, geeft de wethouder aan. Het is de bedoeling dat het nieuwe cultuurcentrum opengaat in oktober dit jaar.

Eerder liep de aanbesteding van het nieuwe theater en daardoor ook de bouw vertraging op. De eerste procedure liep uit op een rechtszaak. Aannemersgroep Van Wijnen NV meende recht te hebben op de miljoenenorder, hoewel de gemeente de klus niet aan hen toewees. De partijen schikten uiteindelijk, waarna een tweede aanbesteding volgde. Bouwbedrijf Vrolijk kreeg dit keer de order en ging daarna meteen aan de slag. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief