Afbeelding
Foto: Krijn ten Hove

Grafische werkplaats in Nederlands Drukkerij Museum geopend

Door: Krijn ten Hove Cultuur

Frans de Nijs heeft zijn hele werkzame leven in de grafische wereld door gebracht. Begonnen als handzetter bij van de Pol in Roosendaal is hij later gaan werken op de drukkerij van BN deStem. Sinds 2009 is hij betrokken bij het Nederlands Drukkerij Museum, waarvan de laatste 3 jaar als voorzitter van het bestuur. Ondanks de Corona sluiting kijkt hij goed terug op de afgelopen anderhalf jaar van lockdowns. “We zijn er goed doorgekomen, mede dankzij enkele subsidies en extra donaties onder andere van onze leden.”

Vooral de opening van De Grafische Werkplaats Etten-Leur doet hem goed. “Doel is om meer naamsbekendheid te krijgen maar ook toch jonge creatievelingen binnen te halen en die weer kennis te laten maken met het mooie van de drukkunst. En die weer in contact te brengen met de vele historische kennis die hier is. daarbij hopen we dan een mooie wisselwerking te krijgen met het museum.

Met of zonder begeleiding

In De Grafische Werkplaats kan gebruik gemaakt worden van materialen, drukpersen en andere grafische machines, met of zonder professionele begeleiding. “Er worden ook workshops gegeven en mensen kunnen de werkplaats ook huren. Onze vrijwilligers staan klaar om mensen te ondersteunen. we hopen dus vooral dat jongeren hier gebruik van gaan maken alleen of met school.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief