Life & Garden wil verhuizen naar hoek Lage Vaartkant-Bredaseweg
Foto: Jack Konings

Life & Garden wil verhuizen naar hoek Lage Vaartkant-Bredaseweg

  Economie

ETTEN-LEUR – Tuincentrum Life & Garden wil verhuizen. De eigenaar heeft plannen om zijn zaak te verplaatsen naar de hoek op de Lage Vaartkant en de Bredaseweg. Hij heeft een principeverzoek ingediend bij de gemeenteraad.


Het gemeentebestuur meldt niet negatief tegenover het plan te staan, maar is wel kritisch. Het maaiveld op de hoek bij de Lage Vaartkant en de Bredaseweg ligt hoger dan de weg. Daarom is een onderzoek nodig om te kijken hoe daar kan worden gebouwd: “De maatregelen mogen niet nadelig zijn voor de directe omgeving of toekomstige stedelijke ontwikkeling daar omheen.” Zo moet het regenwater nog weg kunnen.

Woningbouw op huidige locatie

De eigenaar van Life & Garden wil de verplaatsing gedeeltelijk betalen door zijn terrein voor woningbouw te verkopen. De gemeente ziet de komst van woningen op de plek aan de Lage Vaartkant 11 zitten, maar is nog geen voorstander om het perceel nu al uit te breiden met naastgelegen gronden.

Op dit moment hebben de gronden op de hoek van de Lage Vaartkant en de Bredaseweg nog een agrarische bestemming. De gemeenteraad moet daarvoor een andere bestemming vaststellen. Ook moet er overleg worden gevoerd met omwonenden. Deze omgevingsdialoog komt er pas als het onderzoek naar het maaiveld is afgerond.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief