Het moordonderzoek door de politie op de parkeerplaats bij het Liesbos, waar Sjef Delahaije een gewelddadige dood vond.
Het moordonderzoek door de politie op de parkeerplaats bij het Liesbos, waar Sjef Delahaije een gewelddadige dood vond. (Foto: Johan van Gurp/Stadsarchief Breda)

Moord op Sjef Delaheije in 1987 op nieuwe coldcasekalender van politie

  Politie

ETTEN-LEUR - Op de nieuwe coldcasekalender 2019 van de politie is ook de onopgeloste moord uit 1987 op de toen 42-jarige Sjef Delaheije uit Breda opgenomen. De moord vond plaats ter hoogte van het Liesbos bij Etten-Leur.


Rechercheurs brengen op de kalender langlopende zaken opnieuw onder de aandacht, daarbij hopend op een doorbraak. De kalender bevat 52 cold cases, voor elke week één.

De onopgeloste moord van Sjef Delaheije staat in de kalender in week 37. In de ochtend van 5 september 1987 werd op de parkeerplaats bij restaurant De Kloek aan de Liesboslaan de auto van de Bredanaar met een kapotte (bestuurders)ruit aangetroffen. Iets verderop lag zijn lichaam. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

De parkeerplaats ter hoogte van Etten-Leur waar hij werd gevonden, was een populair trefpunt voor homoseksuele mannen. Het is nog altijd niet bekend wat de aanleiding is geweest voor de schietpartij. Al meer dan dertig jaar leeft de familie van Sjef Delaheije in onzekerheid. Voor de gouden tip heeft de politie een bedrag van 15.000 euro uitgeloofd.

Overigens werd in eerste instantie destijds een 27-jarige man uit Sint Willebrord door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord. In hoger beroep werd hij door het gerechtshof in Den Bosch later vrijgesproken van enige betrokkenheid.

Soms leidt heropende aandacht voor een onopgeloste zaak tot nieuwe tips. Zo ontving de politie in 2018 in totaal 302 tips over zaken van de coldcasekalender. Veertig daarvan bleken bruikbaar. In 13 oude zaken is het politieonderzoek heropend of onderzoekt een coldcaseteam de mogelijkheden daartoe.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Medewerker inpakafdeling

Berkel - Enschot

Chauffeur potplantkwekerij

Breda, Naaldwijk, Aalsmeer en Bleiswijk

Chauffeur C of CE

Bergen op Zoom

Winkel verkoop medewerker

Moerdijk

Oleja

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief