Foto: Politieteam Weerijs

Voorruit auto niet ijsvrij; chauffeur krijgt boete van 230 euro

  Politie

ETTEN-LEUR - De politie heeft woensdagochtend in Etten-Leur een bestuurder van een auto een boete van 230 euro gegeven omdat hij rondreed in een voertuig waarvan de voorruit niet ijsvrij was.


Een agent zag het voertuig woensdagmorgen op de Leursebaan in Breda rijden en besloot de chauffeur een stopteken te geven. Vanwege de verkeersdrukte en de gladheid was de agent pas in de bebouwde kom van Etten-Leur in de gelegenheid om dit te doen. De bestuurder bleek in Prinsenbeek vertrokken te zijn en had dus al ruim vier kilometer gereden.

Door de warmte die zijn auto af had gegeven tijdens deze kilometers was de voorruit al iets verder ijsvrij geworden, maar nog steeds had de bestuurder zeer slecht zicht. Nadat de chauffeur zijn voorruit op last van de politie ter plaatse geheel ijsvrij had gemaakt, mocht hij met een boete van 230 euro zijn weg weer vervolgen.

IJs op de ruit betekent een forse belemmering van het zicht, met alle risico's van dien. Zeker wanneer het 's morgens donker is of de weg glad door bevriezing. Volgens de politie betekent dit een risico voor zowel de bestuurder als alle andere weggebruikers. Een automobilist is verplicht om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Budel

Administratief medewerker

Middelharnis

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Werken in de Horeca

Oss

Interieurverzorgster m/v

Fijnaart

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief