Foto: Politie

Man (22) bedreigt 15-jarige jongen met vuurwapen op voetbalveldje

  Politie

ETTEN-LEUR - De politie heeft zondagavond rond 22.40 uur een 22-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor het bedreigen van een 15-jarige jongen. Dat gebeurde op het voetbalveldje, het Cruyff Court, aan de Hobodreef.


Het slachtoffer deed daar met vrienden mee aan een voetbalwedstrijd. Na een door hem gemaakt doelpunt ontstond een woordenwisseling met een van de tegenstanders. Deze (jonge)man kwam scheldend op hem af en maakte een slaande beweging die hij kon ontwijken. Hierop riep die tegenstander dreigend 'Ik ga je neerschieten' en liep weg.

Enkele minuten later stopte een auto met drie inzittenden bij het sportveld. Daaruit stapte diezelfde man weer uit. Hij liep op de 15-jarige jongen af, haalde uit zijn rechterjaszak een vuurwapen en richtte dat al scheldend op het slachtoffer, die daarop snel wegrende.

De verdachte is met toestemming van de officier van justitie in zijn huis aangehouden. In de woning is nog gezocht naar het vuurwapen, maar dit werd niet aangetroffen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES