Foto: Politieteam Weerijs

Politie op bestelling op 12 locaties in Etten-Leur

  Politie

ETTEN-LEUR - Het politieteam Weerijs heeft donderdag in Etten-Leur een zogeheten 'Rent a Cop' actie uitgevoerd. Hierbij zijn op 12 locaties in de gemeente controles en acties uitgevoerd, die door de volgers van het politieteam op Facebook en Instagram waren voorgedragen.


Zo is onder andere gecontroleerd op de grote stroom scholieren die zich door het verkeer verplaatsen, het rijden door rood licht op verschillende locaties alsmede op snelheid op enkele plekken die door volgers letterlijk als 'racebaan' worden bestempeld. Tevens is er rond enkele scholen gecontroleerd op het parkeergedrag en is er toezicht gehouden op het negeren van de rode lampen bij de spoorwegovergangen.

Er is meerdere keren verbaliserend opgetreden. Vier scholieren zijn bekeurd voor het negeren van het rode licht en geluidssignalen bij de spoorwegovergang. Ook zijn meerdere boetes gegeven aan automobilisten en fietsers die het rode verkeerslicht aan hun laars lapten.

Tijdens de controle heeft het politieteam Weerijs samengewerkt met handhavers van de gemeente Etten-Leur. Deze werden voor een nieuw seizoen van het SBS6-televisieprogramma De Handhavers door een cameraploeg gevolgd om verslag te leggen van hun werkzaamheden. De afleveringen van het nieuwe seizoen starten 24 februari.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES