Foto: Jack Konings

Door politie neergeschoten man aan Muldersweg aan verwondingen overleden

  Politie

ETTEN-LEUR - De man die dinsdagmorgen rond 8.00 uur door de politie in Etten-Leur is neergeschoten is aan zijn verwondingen overleden. Dat maakt de politie rond het middaguur bekend.


Het slachtoffer is een 57-jarige inwoner van Etten-Leur. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Agenten kregen dinsdag rond 8.00 uur een melding dat er een verwarde man met een hakmes rondliep in de buurt van de Muldersweg. "De collega's zijn op die melding afgegaan", aldus een politiewoordvoerder. "Eenmaal ter plaatse nam de man een agressieve houding aan tegenover de collega's en bedreigde hij hen. Daarop losten ze een waarschuwingsschot. De man reageerde daar niet op en is daarna neergeschoten."

Hij werd onder andere getroffen in zijn buik. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De man werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Hij was toen nog aanspreekbaar", meldde de politiewoordvoerder eerder op de ochtend.

Burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur heeft laten weten geschrokken te zijn van het schietincident. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES