45-jarige man steelt en slaat spullen op in bedrijfspand Etten-Leur

45-jarige man steelt en slaat spullen op in bedrijfspand Etten-Leur

  Politie

ETTEN-LEUR - Agenten namen 4 maart een bestelauto met aanhanger met daarop een trekkertje in beslag nadat deze door de eigenaar achter was laten op een erf. De eigenaar van de achtergelaten bestelauto had meerdere antecedenten op het gebied van diefstal. 


Surveillerende agenten zagen op 4 maart op de Oude Rijksweg in Krabbendijke een voertuig rijden dat zij graag nader wilden onderzoeken. Omstreeks 02.15 uur zagen ze de bestelauto met aanhanger rijden. Agenten besloten de bestuurder te vragen wat de bedoeling van dit 'rare tafereel' was. Echter, toen de agenten hun dienstauto gedraaid hadden, was de auto een erf opgereden en was de bestuurder nergens meer te bekennen. 

Een hondengeleider werd ter plaatse geroepen om mee te zoeken, maar tevergeefs. Omdat de eigenaar van de achtergelaten bestelauto meerdere antecedenten had op het gebied van diefstal hebben de agenten de hele combinatie in beslag genomen voor onderzoek. Na nader onderzoek bleek de trekker afkomstig van een inwoner van Waarde. De eigenaar had nog niet in de gaten dat zijn trekker was verdwenen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. 

Gestolen goederen meteen terug naar eigenaar

De Officier van Justitie heeft toestemming gegeven voor een aanhouding buiten heterdaad. Hierdoor is vrijdagmiddag een verdachte aangehouden. Dit gebeurde in een bedrijf aan de Mon Plaisir in Etten-Leur. De aangehouden verdachte is een man van 45 jaar oud uit Stad aan 't Haringvliet. Agenten troffen in het bedrijf ook nog lasapparatuur en een compressor aan die bij een inbraak waren gestolen uit een bedrijf in Den Bommel. Alle goederen zijn direct teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

De 45-jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord door rechercheurs. Na zijn verhoor is hij met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld. Hij mag zich te zijner tijd verantwoorden voor de rechter.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>