Foto: Screenshot NOS

Politie gaat gebruik smartphone controleren vanuit touringcar

  Politie

ETTEN-LEUR - De politie gaat nu ook in de provincie Noord-Brabant vanuit touringcars het gebruik van smartphones achter het stuur controleren. 


Deze manier van controleren is in andere delen van het land al erg effectief gebleken en leverde honderden overtreders op. Het project sluit aan bij de landelijke verkeerscampagne tegen afleiding in het verkeer 'Rij Mono'. Het doel van de MONO-campagne is om fietsers en automobilisten tijdens het rijden geen sociale media te laten gebruiken.

Vanuit een touringcar kan goed in auto's gekeken worden en bovendien kunnen zo ook vrachtwagenchauffeurs gecontroleerd worden. De bus wordt gevolgd door agenten in onopvallende auto's en motoren. Als de waarnemers vanuit de bus een (vrachtwagen)chauffeur met een smartphone bezig zien achter het stuur, geven deze dit door en de overtreder wordt dan staande gehouden en bekeurd.

De actie duurt voorlopig tot en met september. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief