Perry Roovers/SQ Vision

17 auto's afgevoerd bij verkeerscontrole

  Politie

ETTEN-LEUR - Bij de verkeerscontrole die de politie en de Belastingdienst woensdag ter hoogte van het Brabantpark aan de Stijn Streuvelslaan in Etten-Leur hebben gehouden, is beslag gelegd op 36 auto's. Ook zijn 28 bekeuringen uitgedeeld.


Van de 36 auto's waarop de Belastingdienst beslag legde, mochten 19 belastingschuldigen nog doorrijden. Zij krijgen nog de gelegenheid om hun zaakjes in orde te maken, 17 auto's werden daadwerkelijk afgevoerd. 

Een 20-jarige man uit Prinsenbeek werd aangehouden omdat hij een imitatievuurwapen in zijn auto had liggen. Er werden vier openstaande boetes geïnd voor een bedrag van bij elkaar 1.681 euro. Ook werd voor bijna 38.000 euro aan openstaande vorderingen geïncasseerd. 

Bij de verkeerscontrole werd gebruik gemaakt van ANPR apparatuur ofwel automatische nummerplaat registratie. Bij de ANPR op de Bredaseweg passeerden woensdag 8.926 voertuigen. Die leverde 102 hits op. Bij de ANPR op de Parklaan passeerden 6.750 voertuigen met als resultaat 45 hits.

Bij de controle was er speciale aandacht voor zogenaamde patsers. Dat zijn meestal jongemannen met grote auto's, dure kleding en een opzichtige levensstijl. Onduidelijk is waar ze hun vermogen vandaan hebben, maar mogelijk is het afkomstig van criminele activiteiten. En dan is iemand al gauw verdachte van witwassen. Daarom controleert de politie regelmatig op dit onverklaarbare bezit. Wanneer agenten een jongeman staande houden, met bijvoorbeeld een luxe auto, bekijken zij direct waar dat bezit vandaan komt. Hiervoor werkt de politie tijdens deze controles samen met de Belastingdienst en de Sociale Dienst. Het afpakken van met strafbare feiten verkregen vermogen, behoort tot de prioriteiten van de politie en het Openbaar Ministerie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES