Etten-Leurenaar opgepakt voor deelname aan groot crimineel netwerk

Etten-Leurenaar opgepakt voor deelname aan groot crimineel netwerk

  Politie

ETTEN-LEUR - De politie heeft donderdag twee mannen uit Breda aangehouden voor het deelnemen aan een groot crimineel netwerk. De arrestatie vond plaats in verband met een internationaal onderzoek geleid door Europol. 


Op verzoek van de Belgische politie werden donderdag drie doorzoekingen verricht in Etten-Leur en Breda. Naast de man uit Etten-Leur werden ook twee Bredanaars (31 en 29 jaar) opgepakt. Tegelijkertijd vonden er ook in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland doorzoekingen plaats. De vermoedelijke leider achter het criminele netwerk zou gearresteerd zijn in België.

Volgens Europol zijn de aanhoudingen verricht in verband met een groot crimineel netwerk uit Albanië. De mannen worden verdacht van drugssmokkel tussen Zuid-Amerika en Europa door het gebruik van zeecontainers. De drugs werden gesmokkeld in de containers en verder verspreid in Europa door voertuigen met geavanceerde verborgen compartimenten.

Het vermoeden bestaat dat dezelfde criminele groep ook verantwoordelijk is voor het beheer van hennepkwekerijen in Spanje en Duitsland, waar zij marihuana bewerken en verwerken, voordat het overgebracht werd naar Europese landen voor handel en distributie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>