Vader gezinsdrama Etten-Leur aangehouden dankzij oplettendheid van voorbijgangers
Foto: Jack Konings

Vader gezinsdrama Etten-Leur aangehouden dankzij oplettendheid van voorbijgangers

  Politie

ETTEN-LEUR - De 33-jarige vader die gezocht werd vanwege het overlijden van vier mensen in een woning in Etten-Leur is dinsdagmiddag aangehouden. Dat meldt de politie. De man is aangehouden in Etten-Leur. 


Dinsdag gaf een voorbijganger omstreeks 15.10 uur telefonisch aan de politie door dat hij de gezochte man zag lopen op het viaduct over de A58 bij het Trivium. Een tweede melder bleef zijn positie doorgeven, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Zoekactie

Zaterdag aan het begin van de avond vond de politie in een woning aan de Dasseburcht vier overleden personen: de twee kinderen van de man (6 en 2 jaar jong), zijn vrouw en zijn moeder. Agenten waren naar de woning gegaan omdat een familielid geen contact met de bewoners kreeg. Vrijwel direct daarna werd een zoekactie naar de vader van het gezin gestart. 

Misdrijf

Onder welke omstandigheden zijn kinderen, vrouw en moeder om het leven zijn gekomen, is niet duidelijk. Duidelijk is wel dat rekening wordt gehouden met een misdrijf. Direct nadat ze zaterdag werden gevonden, startte de recherche een grootschalig onderzoek. De dienst Forensische Opsporing betrad de woning aan de Dasseburcht om te zoek naar sporen. De tactische recherche hield een buurtonderzoek bij direct omwonenden. 

Rust

"Goed om te horen dat de verdachte is aangehouden", reageert burgemeester Miranda de Vries via Twitter en Facebook. "Goed werk van de politie. Wellicht brengt dit - naast het grote verdriet - ook rust voor mensen die angstig waren. Het brengt de overledenen niet bij ons terug, maar wellicht krijgen we door deze aanhouding op termijn antwoorden op vragen die bij de nabestaanden leven. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>