Man twee weken de cel in voor opzettelijk hoesten in Etten-Leur in gezicht van agent
Foto: Screenshot 'Danny op Straat'

Man twee weken de cel in voor opzettelijk hoesten in Etten-Leur in gezicht van agent

  Politie

ETTEN-LEUR - De man die op zaterdag 28 maart na een achtervolging in Etten-Leur werd aangehouden, is in snelrecht veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf. Na zijn aanhouding hoestte de man (25 jaar en afkomstig uit Rijsbergen) opzettelijk in het gezicht van een agent. Terwijl hij dat deed, liet hij weten dat hij het coronavirus had. De man moet hij een schadevergoeding van 350 euro betalen.


De Rijsbergenaar en een 19-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats werden zaterdag aangehouden na een achtervolging door een woonwijk in Etten-Leur. Het tweetal reed in een gestolen auto.

De man verzette zich bij zijn aanhouding en werd naar het arrestantencomplex gebracht. Toen hij daar arriveerde hoestte hij opzettelijk in het gezicht van een agent en riep hij dat hij corona had. De agent deed aangifte. De verdachten werden ingesloten in verband met het onderzoek naar de gestolen auto waar ze in reden.

Ernstig

De bedreiging met zware mishandeling (het hoesten) wordt in deze tijd ernstig opgevat. De officier van justitie besliste dan ook dat de verdachte voor deze zaak zo snel mogelijk berecht moest worden. Dat is gebeurd en de man uit Rijsbergen heeft ook meteen zijn straf opgelegd gekregen. Hij moet de twee weken direct uitzitten. Het onderzoek naar de gestolen auto wordt onverminderd voorgezet.

Beelden van het incident en de achtervolging in Etten-Leur zijn donderdagavond te zien in het tv-programma 'Danny op Straat' op NPO 2. De uitzending waarin Danny Ghosens een dag meerijdt met agenten van het politieteam Weerijs begint om 21.05 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>