Etten-Leurse agenten maken indruk in heftige aflevering van 'Danny op Straat'
Foto: Danny op straat

Etten-Leurse agenten maken indruk in heftige aflevering van 'Danny op Straat'

  Politie

ETTEN-LEUR - Voor het programma 'Danny op Straat' werden de regio-agenten Max en Lars gevolgd door programmamaker Danny Ghosen. In de aflevering van donderdagavond was onder andere te zien hoe de agenten omgaan met corona en wat er gebeurt wanneer zij ter plaatse komen bij het gezinsdrama in Etten-Leur. En dat leverde heftige beelden op.


In 'Danny op Straat' gaat programmamaker Danny Ghosen mee op pad met mensen of groepen waar je normaal niet snel een inkijkje in krijgt. In de aflevering van donderdag ging hij mee met het politieteam Weerijs. Hij sloot aan bij de agenten Lars en Max om een dienst mee te draaien. En dat leverde een bijzonder heftige aflevering op, omdat de agenten in die aflevering opgeroepen werden om ter plaatse te gaan bij het gezinsdrama in Etten-Leur.

Achtervolging

De aflevering startte zoals ook de dienst van Max en Lars start: met een briefing rond 14.00 uur. Vervolgens gingen de agenten naar verschillende situaties toe. Zo hielden ze na een bizarre achtervolging dwars door een woonwijk in Etten-Leur een man aan die rondreed in een gestolen auto. Bij die situatie werd ook meteen duidelijk hoe lastig het is voor de agenten om veilig te kunnen werken nu het coronavirus rondgaat. Afstand houden is soms simpelweg niet mogelijk. Bijvoorbeeld bij de aanhouding van een man die niet mee wilde werken. 

Agent Max vertelde bovendien dat de aangehouden man hen expres bang probeerde te maken. Toen de agenten volgens protocol vroegen of de man coronaklachten had, antwoordde hij sarcastisch ja. "Toen we hem uit de bus haalden bij het politiebureau, probeerde hij expres op ons te kuchen en ons kopstoten te geven." Voor de agenten is het gezondheidsrisico tegenwoordig dus bijzonder groot. 

Etten-Leur

Nadat de agenten op enkele andere plekken waren geweest, kwam er rond 18.00 uur een heftige melding bij hen binnen. Er zou een stoffelijk overschot liggen in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur. En al snel na die melding werd aan de agenten doorgegeven dat het niet om één, maar om vier of vijf lichamen zou gaan. 

In de aflevering was te zien hoe agenten de woning in Etten-Leur binnen gingen. Daar troffen zij de lichamen aan van de twee kinderen, moeder en oma van het gezin. Zichtbaar aangedaan kwamen de agenten de woning weer uit. "We treffen hier iets aan wat niemand wil zien", vertelde Lars aan programmamaker Danny Ghosen. "We komen best wel vaak op plekken waar mensen zijn overleden, helaas. Maar als het dan een gezin is met heel jonge kinderen, dan doet dat iets met je. Dat zijn de meldingen die mee naar huis neemt."

Reacties

De heftige aflevering, die donderdagavond op YouTube, verscheen is al ruim 150.000 keer bekeken en kan rekenen op veel reacties. "Respect voor die politieman. blijft de hele aflevering rustig, legt alles netjes uit", schrijft iemand. "KLASSE. Respect naar alle hulpdiensten die actief zijn in de corona tijden", schrijft een ander.

Bekijk de aflevering hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>