Auto komt tot stilstand tegen hek woning in Etten-Leur na wilde achtervolging
Foto: Politie

Auto komt tot stilstand tegen hek woning in Etten-Leur na wilde achtervolging

  Politie

ETTEN-LEUR - De politie heeft dinsdagmiddag na een wilde achtervolging in Etten-Leur de bestuurder van een auto aangehouden, nadat hij met zijn auto gecrasht was in de Hazeleger in de wijk De Grient in Etten-Leur.


De achtervolging begon op de A16 bij Breda, toen een agent op een motor een kleine auto behoorlijk gevaarlijk zag rijden. Hij reed over de vluchtstrook, haalde links en rechts in en nam op het laatste moment de afrit waarbij hij over een puntstuk reed. Toen de chauffeur van de auto een volgteken kreeg, ging hij er vandoor.

Tijdens de achtervolging reed de bestuurder over de vluchtstrook en slalomde hij door het drukke verkeer heen. Hij reed de A58 op bij Etten-Leur, waar hij bijna crashte. Hij reed daarna door rood richting het centrum, nam een rotonde tegen de richting in waardoor er bijna een aanrijding met een trekker/oplegger ontstond. Uiteindelijk kwam het voertuig in de Hazeleger tegen een hek van een woning tot stilstand. De bestuurder rende weg, maar kon kort daarna worden aangehouden.

De auto bleek gestolen te zijn in Tilburg. De bestuurder wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs, te hard rijden en diefstal of heling van de auto. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>