Man op de vlucht voor bedrijfsinbraak crasht in Etten-Leur met auto
Foto: Politie

Man op de vlucht voor bedrijfsinbraak crasht in Etten-Leur met auto

  Politie

ETTEN-LEUR - De politie heeft zondagavond in Etten-Leur een 22-jarige man uit Hoogerheide aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijfspand in Breda.


De eigenaar van het bedrijfspand in Breda kreeg rond 21.50 uur een inbraakalarm binnen. Hij woont naast het pand en zag op camerabeelden twee personen die met gereedschap in hun handen het maisveld inliepen. Later ontdekte hij dat in twee bedrijfsbussen was ingebroken. 

Terwijl agenten de vluchtroute van de inbrekers met een speurhond afzochten, reed plotseling vanuit een zijpad een auto de weg op. De melder zette direct samen met de politie de achtervolging in. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, dat echter door de chauffeur werd genegeerd. Hij reed met hoge snelheid richting Etten-Leur en verloor daar op de Hilsebaan in een scherpe bocht de macht over het stuur en crashte tegen een lantaarnpaal. 

De 22-jarige bestuurder uit Hoogerheide ging er te voet vandoor, maar werd door de agenten achterhaald en aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook was de auto niet verzekerd en is de APK verlopen. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de bedrijfsinbraak.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>