17-jarige wegpiraat veroorzaakt levensgevaarlijke situaties op A16
Foto: Politie.nl

17-jarige wegpiraat veroorzaakt levensgevaarlijke situaties op A16

  Politie

BREDA - Een 17-jarige jongen uit Vlaardingen is donderdagmiddag aangehouden nadat hij voor levensgevaarlijke situaties zorgde op de A16. De jongen negeerde een stopteken en reed met snelheden tot 200 kilometer per uur. 


Donderdag waren agenten op snelheid aan het controleren langs de A16. Rond 11.30 uur reed er een grijs-zwarte BMW 5-serie langs de lasergun van de agenten. Er werd een snelheid van 134 kilometer per uur gemeten; op de weg was 100 toegestaan. Daarop besloten de agenten de bestuurder aan de kant te zetten. 

Stopteken

In eerste instantie leek de verdachte gehoor te geven aan het stopteken. Maar ter hoogte van Prinsenbeek reed de jongen met hoge snelheid de A58 richting Etten-Leur op. Daarbij reed hij over de vluchtstrook en de busbaan en haalde hij rechts in. Er werden snelheden van zo’n 200 kilometer per uur bereikt. Uiteindelijk stopte hij ter hoogte van Etten-Leur. Daar is hij direct aangehouden. De 17-jarige jongen was niet in het bezit van een rijbewijs.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief