Met een rolstoel komt je niet zomaar langs een fout geparkeerde auto.
Met een rolstoel komt je niet zomaar langs een fout geparkeerde auto. Foto: Pixabay

D66: 'Steeds meer auto's en fietsen fout geparkeerd op stoepen'

Door: Monique Jansen OUD Politiek

ETTEN-LEUR - D66 signaleert steeds meer hinderlijk geparkeerde auto's en fietsen op Etten-Leurse stoepen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties bij mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel en bij mensen met een visuele beperking.

Burgerraadslid Robert Prins pleit daarom in een brief aan het college van burgemeester en wethouders voor een bewustwordingscampagne. Hij stelt voor dat gemeentelijke handhavers flyers uitdelen aan automobilisten die hun wagen verkeerd wegzetten op de stoep. Voor blinde mensen kan dat erg onveilig staan, omdat zij de auto niet zien staan.

Roelstoelers kunnen de auto vaak niet passeren, waardoor zij gevaarlijke manoeuvres moeten gaan uithalen. Deze situaties komen onder meer voor in de omgeving van de Kloosterstraat. D66 meent dat veel mensen niet beseffen dat ook een rolstoeler langs een auto moet kunnen. Een flyeractie werkt volgens hem positiever dan een bekeuractie.

Bushalte

Tenslotte vraagt Prins aandacht voor de bushalte aan de Vijfhuizenweg. Een struik groeit hier hinderlijk over de stoep, waardoor reizigers hun fiets op de stoep parkeren. De rijwielen staan daardoor hinderlijk op de speciale geleidestroken voor personen met een visuele beperking. D66 stelt voor dat de gemeente deze bossage snel snoeit, waardoor er weer ruimte ontstaat voor fietsen. Op deze manier worden reizigers niet verleid hun rijwiel op de geleidestrook te zetten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief