Heleen van Rijnbach beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Halderberge
Foto: Stella Marijnissen

Heleen van Rijnbach beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Halderberge

  Politiek

ETTEN-LEUR - Heleen van Rijnbach-de Groot, oud-burgemeester van Etten-Leur, wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Halderberge. Van Rijnbach is dinsdag beëdigd. 


Commissaris van de Koning Wim van de Donk is - na overleg met de fractievoorzitters van de Halderberge gemeenteraad - tot dit besluit gekomen. De benoeming is per direct ingegaan. Heleen van Rijnbach was tot december 2017 burgemeester van Etten-Leur. Op die datum ging zij met pensioen.

Vorige week dinsdag liet Jobke Vonk-Vedder weten per direct te stoppen als burgemeester van Halderberge. "Bijna drie jaar ben ik met hart en ziel burgemeester van deze mooie gemeente. Echter heb ik tot mijn verdriet moeten besluiten vanwege mijn gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk het ambt als burgemeester per direct neer te leggen", gaf zij op als reden.

Wethouder Thomas Melisse heeft tijdelijk de honneurs waargenomen. Met de aanstelling van Heleen van Rijnbach-de Groot is het college van Halderberge weer op volle sterkte. In de tussentijd wordt een zoektocht gestart naar een nieuwe burgemeester.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>