APB en Leefbaar willen speelparadijs in Etten-Leur

  Politiek

ETTEN-LEUR – Etten-Leur verdient een groot speelparadijs. Dat vinden de raadsfracties APB en Leefbaar Etten-Leur. Twee jaar geleden overwoog Ballorig om een pand te betrekken aan de Grauwe Polder, maar die haakte af. Reden was dat er niet voldoende parkeerplaatsen waren.


Raadsleden Kim van Drongelen en Clasien de Regt willen dat het gemeentebestuur actie onderneemt. Zij zouden concreet moeten kijken naar mogelijkheden om zo'n indoor speelparadijs van de grond te krijgen. "Nu moeten Etten-Leurse gezinnen naar naastgelegen gemeenten of nog verder. Gezinnen die geen eigen vervoer hebben, kunnen dus moeilijk een speelparadijs bezoeken", mopperen Van Drongelen en De Regt.

Buitenspelen bij de boer

De twee partijen zien ook kansen in het buitengebied. Een leegstaande schuur of loods bij een boer zou omgebouwd kunnen worden naar een buitenspeelparadijs bij de boer. In Rucphen en Rijsbergen bestaan succesvolle initiatieven bij Den Scherpenberg en het Aardbeienterras."Qua kansen is Etten-Leur een zeer interessante gemeente voor een dergelijke speelparadijs." Van Drongelen en De Regt stellen het gemeentebestuur voor om desnoods opnieuw met Ballorig in gesprek te gaan.

Eventueel dient het college de parkeernorm aan te passen om een dergelijke attractie mogelijk te maken.  Ook vinden zij dat B&W op zoek moet naar meerdere geschikte locaties. Die zouden ook prima mogelijk zijn op een bedrijventerrein of in het buitengebied.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Expeditie/Loods medewerker

Oosterhout

Verkoper m/v

Halsteren

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Bezorgers

Zeeland en Brabant

2 (elektro) technici onderhoud

Brabant

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief