Foto: Google Street View

Zorgen over verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Rode Poort

  Politiek

ETTEN-LEUR - Het CDA heeft in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur zijn zorgen geuit over de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de Rode Poort.


Leden van het CDA hebben recent met bewoners van de straat gesprekken gevoerd. Volgens het CDA geven de bewoners aan dat er zeer veel verkeersbewegingen door de Rode Poort plaatsvinden. "Wanneer voetgangers willen oversteken tussen de rotonde met de Bisschopsmolenstraat en de kruising met de Banakkersstraat, is dit bijna niet te doen in verband met de verkeersdrukte en de snelheid waarmee gereden wordt", laat de partij aan het college weten.

Door de vele vrachtwagens en zwaar bouwverkeer ontstaan volgens bewoners scheuren in de huizen en ervaren zij ernstige geluidsoverlast. Het gaat dan om geluid van de motoren, maar ook van het op- en afrijden van de verkeersdrempel. Ook melden de bewoners een aantal aanrijdingen en bijna aanrijdingen tussen motorvoertuigen en voetgangers.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief