Foto: CDA Etten-Leur

Ronnie Buiks na drie periodes geen lijsttrekker meer van CDA Etten-Leur

  Politiek

ETTEN-LEUR - Een opvallende keuze. Het CDA kiest na drie gemeenteraadsverkiezingen voor een nieuwe lijsttrekker. Niet Ronnie Buiks trekt de lijst, maar Jürgen van Hulst. Hij is sinds 2018 actief als raadslid voor het CDA. Ronnie Buiks komt wel op de kandidatenlijst van het CDA: “Als ik voldoende voorkeursstemmen ga ontvangen, zal ik terugkeren in de gemeenteraad.”


De bekende Etten-Leurenaar laat weten dat dit besluit in goede samenspraak is genomen: “Ik vond dat het moment is gekomen om niet wederom de lijst aan te voeren. Daarbij spelen ook persoonlijke omstandigheden een rol. Ik wil dat de bewoners van Etten-Leur in maart bepalen of ze mij terug in de gemeenteraad willen hebben. Het is aan de bewoners van Etten-Leur. Als ik via voldoende voorkeurstemmen gekozen word, dan zal ik zeker op dezelfde wijze invulling blijven geven aan mijn raadslidmaatschap van de afgelopen jaren.”

Het CDA werkt de komende jaren aan de definitieve kieslijst. Op 8 december mogen de leden zich buigen over de vaststelling van de kandidatenlijst. Voorzitter Peter Ploegaert is blij met de beoogd lijsttrekker: “Een man die midden in de Etten-Leurse samenleving staat. Hij is hier geboren en getogen en heeft inmiddels ook in de gemeenteraad ruime ervaring.” 


Jürgen van Hulst - FOTO CDA Etten-Leur

De 47-jarige Van Hulst is sinds 2007 actief in de politiek. Van 2007 tot 2010 was hij bestuurslid binnen CDA Etten-Leur. Van 2010 tot 2014 werd hij actief als burgerraadslid en in 2018 begon hij aan zijn eerste termijn als raadslid. Van Hulst was ook in het verenigingsleven actief bij voetbalvereniging Unitas, atletiekvereniging Achilles en badmintonclub Poldersport. Bij carnavalsvereniging De Stijloren bekleedde Van Hulst functies als nar, prins en bestuurslid. Hij richtte ook de jeugdraad op. Ook zat hij van 2008 tot 2020 in het Sinterklaascomité Etten-Leur.  

Van Hulst gaat door op dezelfde koers als Buiks: “Wij willen de partij zijn en blijven met mensen midden in de samenleving van Etten-Leur. Een goede mix van mensen uit allerlei verenigingen, beroepsgroepen, wijken, hobby’s en diversiteit.”

Afscheid

Het CDA is er zich van bewust zij afscheid neemt van een belangrijk boegbeeld als partijleider en kiest voor vernieuwing. “Ronnie Buiks is 24 jaar raadslid voor het CDA waarvan 16 jaar als fractievoorzitter. Een periode met successen voor ons als afdeling. Ook in de periodes dat het CDA het landelijk lastig had in de peilingen, wist hij samen met zijn team in Etten-Leur altijd goede resultaten te behouden”, meldt voorzitter Peter Ploegaert van CDA Etten-Leur. Hij meldt de stappen naar vernieuwing en een nieuwe lijsttrekker al in 2018 zijn genomen.

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief