'Prikkelbaar'
'Prikkelbaar' Foto: Ellie van Twist

Expositie seizoen opent 'Met een twist'

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 mei vindt er een bijzondere expositie plaats van keramiek tijdens de Leurse Havenfeesten. ‘Met een twist’ is de naam van deze tentoonstelling, die het begin van het expositie seizoen inluidt.

Burgemeester Miranda de Vries verzorgt op 19 mei voor het eerst de officiële opening van deze traditionele expositie tijdens de Havenfeesten. Dit jaar stelt Ellie van Twist hierbij haar eigenzinnige creaties van keramiek ten toon. Deze worden gecombineerd met staal en natuurlijke materialen, waardoor bijzondere combinaties ontstaan.

Over de uitgangspunten van haar werk zegt Ellie: “Mijn creaties zijn geen commerciële keramiek. Het zijn geen reproduceerbare werken. De basisideeën komen vanuit mijn hart. In combinatie met woordspelingen en nadenken over de mogelijke combinaties en definitieve vormen, komt ‘de twist’ om de hoek kijken. Die maakt de werken extra spannend.”

“Het begint met ontwerpen vanuit mijn gevoelens, die niet zo makkelijk te uiten zijn, maar die ik wel kwijt kan in mijn keramiek. Als je het zegt is het vervlogen, maar op deze manier kan ik het ‘vastleggen’ in een tastbare vorm. Daarmee heeft het gevoel een vaste vorm gekregen en heb ik daarmee een stuk emotie verwerkt.”

De meeste werken zijn een combinatie van keramiek met staal, maar ook het gebruik van andere natuurlijke materialen zoals vilt, hout of wol zorgen voor unieke kunstwerken. Ellie van Twist exposeert normaal gesproken niet, maar heeft voor de Havenfeesten een uitzondering gemaakt. Dit maakt het een unieke kans om zo’n grote verzameling keramische werken bij elkaar te zien.

Loop tijdens de Havenfeesten eens het trouwkerkje binnen en geef je bezoek daarmee een verrassende wending…

Officiële opening

Door burgemeester Miranda de Vries op 19 mei om 13:00 uur.

Wanneer? Zaterdag 19 mei 13:00-17:00 uur. Zondag 20 mei 10:00-17:00 uur.

Waar? Trouwkerkje, Van Bergenplein 1.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief