Bezoek Roosendaal. FOTO PIET PAANTJENS
Bezoek Roosendaal. FOTO PIET PAANTJENS (Foto: Piet Paantjens)

Uitstapje KBO Etten, KBO Leur en Heemkundekring Jan uten Houte

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Op donderdag 28 maart worden twee bijzondere gebouwen in Oud Gastel bezocht. Vertrek bij Het Turfschip om 12.45 uur en bij De Linde om 13.00 uur. Terug om 17.30 uur. Aanmelden hiervoor kan tot 25 maart. De organisatie is opnieuw in handen van de Heemkundekring Jan uten Houte in samenwerking met de KBO Leur en KBO Etten.


Het Mastboomhuis

Aan de Dorpsstraat in Oud Gastel staat het huis van de familie Mastboom-Brosens. Gebouwd in 1874 in opdracht van Petrus Mastboom. Henri woonde van geboorte tot overlijden in het huis dat zijn grootvader naliet. Een interieur dat in de loop van 150 jaar verzameld is. Antieke meubelen, stapels paperassen en persoonlijke herinneringen. De woning is een groot museum waar het lijkt dat de tijd al meer dan honderd jaar heeft stilgestaan.

Henri Mastboom, de laatste bewoner van het Mastboomhuis, laat het huis na aan de Mastboom-Brosens Stichting. Om het levenswerk van zijn ouders in stand te houden.

Na een minutieuze conservering blijft het huis zoals Henri het in 1999 achterliet. Deze vorm van conservering – suspended decay – ziet u in Nederland alleen hier, Ontdek in elke ruimte anekdotes over de bewoners. En ontrafel gaandeweg een buitengewoon fascinerend familieverhaal. Welke betekenis geeft u het Mastboomhuis... is het een tijdsbeeld, is het een ode? Wie daar binnenstapt, voelt dat het dieper gaat. Meer informatie over deze bijzondere woning op www.mastboomhuis.nl.

Laurentiuskerk

Al in de verte ziet u de uit de 15e eeuw daterende kerktoren staan. De Laurentiuskerk, een schepping van prof. ir. G. van Swaay uit Delft, is herbouwd in 1906 en bevat en rijk neogotisch interieur met prachtige altaren, mooie ramen en schilderingen. Een unieke gelegenheid om dit cultuurhistorisch erfgoed te bezichtigen.

Alle informatie over de reis zelf kan men vinden op www.janutenhoute.nl.

Uiterlijk 25 maart krijgen de deelnemers per mail de definitieve reisinformatie.

Deelnamekosten zijn voor leden van de KBO Leur, de KBO Etten of de Heemkundekring Jan uten Houte hetzelfde en kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL95 RABO 0115 2766 37 onder vermelding van Gasteltour. Men kan zich ook aanmelden via de mail info@janutenhoute.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief