Het ONMK team DIO.
Het ONMK team DIO. Foto: Nadja Wortel

Medailles op Master kampioenschap voor Z&PC DIO

ETTEN-LEUR - In het weekend van 2 t/m 5 mei zijn er 8 masters van Z&PC DIO aan de start verschenen op het Nederlands Master Kampioenschap in Amersfoort. In het nieuwe zwembad de Amerena werden er hele mooie prestaties weggezet. Met 16 individuele medailles en 2 estafette medailles wist DIO zich zelfs in de medaillespiegel als 35e te plaatsen van de 161 deelnemende verenigingen.

Martino Valentijn sleepte de meeste individuele medailles mee naar huis, 5 in totaal, in de leeftijdscategorie 25+. Hij had het zwaarste programma dit weekend, met de meeste wedstrijdmeters. Op donderdag dook hij voor de eerste keer van het blok op de 1500m vrije slag, dit resulteerde in een persoonlijk record (PR) van maar liefst 40 seconden. Dit kon hij mooi doortrekken op de tweede afstand, 400m vrije slag, waar hij een PR van 20 seconden zwom en brons behaalde. Ook wist hij brons te halen op de 50m, 100m en 200m schoolslag, waar hij op de 200m een sterke race zwom en zijn PR wist aan te scherpen. De 200m wisselslag wist hij om te zetten naar een zilveren plak.

Medailles
Arjan van der Plaat (30+) behaalde de meeste gouden medailles voor Z&PC DIO. Hij kreeg 3 keer goud omgehangen, zowel op de 50m en 100m vrije slag als op de 50m vlinderslag. Op de 50m rugcrawl racete hij naar de overkant van het 50m bad voor het brons.

Susanne van der Linden (30+) zorgde voor 4 individuele medailles op dit toernooi. Op de voor haar favoriete schoolslagafstanden, 50m, 100m en 200m was de bekende concurrente haar steeds voor. Ze werd daardoor drie keer 2de. Ook voor haar was er goud, haar eerste individuele master goud, dit op de 200m wisselslag.

Jolanda Post (25+) wist drie medailles bij elkaar te zwemmen, één keer kreeg ze een zilveren plak om haar nek gehangen en 2 keer een bronzen plak. Op de 100m vrije slag was het zilver, op de 50m vlinderslag en 50m vrije slag waren het bronzen medailles. Ook startte ze op de 200m vrije slag, hier wist ze ook een mooie solide race te zwemmen.

Whitney van Hoeckel startte voor het eerst in de leeftijdscategorie 25+. Ze pakte tijdens dit ONMK twee sprintnummers om op te knallen, 50m rugcrawl en 50m vlinderslag. Op beide afstanden benaderde ze haar PR tijden en zwom ze een mooie top 12 klassering.

Gijs van de Sande (35+) kwam naar Amersfoort om mooie tijden in het 50m bad op de klokken te zetten en dat wist hij te doen. Op de 200m schoolslag zwom hij een mooie vlakke race, net als op de 100m schoolslag. Op de 50m vrije slag wist hij zelfs zijn 25m bad PR te benaderen met 2 tiende.

Teams
Siska Post en Jan van Opstal waren het weekend aanwezig om de estafette teams te versterken. Het herenteam bestaande uit Jan, Gijs, Martino en Arjan wisten op alle 3 de estafettes mooie prestaties weg te zetten, op de 4x50m vrije slag werden ze zelfs 4de in een heel sterk deelnemersveld. Ook met de mix estafette, bestaande uit Whitney, Gijs, Jan en Jolanda werd een knappe 4de plaats behaald.

Het damesteam bestond uit Susanne, Whitney, Siska en Jolanda. Ze wisten op de 4x100m vrije slag in een mooie race een bronzen medaille te winnen. Op de 4x50m vrije slag zwommen ze het laatste beetje wat over was van het weekend racen er uit en dat gaf een heel goed resultaat: goud! Z&PC DIO dames Nederlands Master Kampioen op de 4x50m vrije slag in de categorie 100+.

Al met al een heel erg gezellig en geslaagd weekend voor onze masters van DIO. Mocht je nu zelf ook interesse hebben in wedstrijdzwemmen, neem eens een kijkje op www.dioweb.nl