Michaela Spaanstra.
Michaela Spaanstra. (Foto: Rechtenvrij)

Michaela Spaanstra op ramkoers Paralympics 2020

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - In 2011 begonnen met het spelen van rolstoeltennis, Michaela Spaanstra, ziet droom dichter en dichterbij komen. In 2016 miste ze op een haar na de Paralympics in Rio. Als we de strijdvaardige Michaela mogen geloven, gaat haar dat niet nog eens gebeuren.


“Ik laat mij niet nog een keer het kaas van mijn brood eten” aldus Michaela. Het was in 2016 een bittere pil om te slikken. Al enkele jaren stond ze gekwalificeerd voor Rio. Echter werd ze op het allerlaatste moment ingehaald door Diede de Groot (de huidige nummer 1 van de wereld). Michaela viel destijds, ondanks haar wereld toptien ranking, nipt buiten de boot. Afgelopen 2019 was een jaar dat Michaela afsloot met gemengde gevoelens. Haar dubbelranking was ondanks wat tegenslag toch heel behoorlijk, top tien van de wereld. Deze positie zou betekenen dat Michaela samen met haar dubbel maatje het nummer 2 geplaatste koppel zijn tijdens de Paralympics en theoretisch speelt voor goud of zilver.

D’r singles ranking was iets gedaald. Van gemiddeld tien, is ze afgelopen maanden wat gezakt naar plek negentien. Nog steeds voldoende voor kwalificatie, maar “het moet beter”, aldus Michaela.

“Afgelopen jaar was een bewogen jaar. Wat toernooi-winsten, maar ook wat vroege uitschakelingen. Een doubles titel samen met Marjolein Buis bij het NK afgelopen december was weer een hoogtepunt. De samenwerking met coach Harrie Schouten liep in goede harmonie teneinde. Een coach waar ik vreselijk veel van heb geleerd. Maar soms is de koek ook gewoon op”, zo stelt Michaela.

Michaela is gaan samenwerken met haar nieuwe coach Wouter Nooijen van Vitasports. Ze voelt een klik met Wouter en wilt dit in de gym en tennisbaan verder uitbouwen. Daarnaast heeft de KNLTB het volledige vertrouwen uitgesproken in Michaela. Samen met Wouter en de bondscoach namens de KNLTB zijn er constructieve plannen gemaakt. Plannen voor trainingen en toernooien, met als doel Michaela droom waarmaken! Op het toernooischema staan voor dit jaar heel veel internationale toernooien. Waaronder Amerika. Ze heeft er zin en wil zich de top tien van de wereld weer in strijden, om zich degelijk te plaatsen voor Japan 2020.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief