In 2017 trad het Projectkoor met orkest nog op voor een volle kerk.
In 2017 trad het Projectkoor met orkest nog op voor een volle kerk. Foto: Marieke Hanegraaf

Ook in 2021 geen passie-concert door projectkoor

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen maart mocht de uitvoering van het jaarlijkse passieconcert door Projectkoor Etten-Leur niet doorgaan vanwege corona.

Bij de zangers zaten alle delen van het prachtige koorwerk The Crucifixion er al goed in, en de beslissing kwam dus, twee weken voor de uitvoering hard aan. Ook het trouwe publiek moest het dit jaar zonder passieconcert doen. Vol vertrouwen was komende 20 maart 2021 al gepland om The Crucifixion alsnog te gaan uitvoeren, maar nu alles rondom de pandemie zo onzeker blijft heeft het bestuur van de stichting besloten om niet opnieuw aan dit project te beginnen.

Schrale troost

Het hele koorleven ligt momenteel plat. Een schrale troost is dat het Etten-Leurse projectkoor niet het enige gedupeerde koor is, en dat de pandemie iedereen in zijn greep heeft. Maar het bestuur gooit het bijltje er niet bij neer, evenmin als vaste dirigent Dieneke Bicknese-de Rhoter. Er zijn nog volop ideeën en plannen om, zodra de mogelijkheid zich voordoet, nieuwe projecten te starten. En dat hoeft echt niet persé met Pasen te zijn. Er zijn voldoende mooie koorwerken voor elk seizoen en iedere gelegenheid. Zangliefhebbers krijgen dus nog kans om, als de mogelijkheid zich voordoet in te schrijven voor een kort of wat langer koorproject. Via de media en website kan men op de hoogte blijven van en aanmelden voor nieuwe zangprojecten: www.projectkoorettenleur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief