Geen carnaval in Ut Zwaajgat?
Karnaval moet doordraaien!
Karnaval moet doordraaien! (Foto: John Vrancken)

Geen carnaval in Ut Zwaajgat?

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Als gevolg van de voortdurende strijd tegen het Coronavirus, ook bekend als Covid-19 zijn er géén mogelijkheden om dit seizoen nog carnavalsevenementen te kunnen organiseren. Met pijn in het hart heeft Leurse Leut dit besluit moeten nemen. 


Leurse Leut volgt de bericht- en regelgeving van de overheid en het RIVM op de voet en moet daaruit concluderen dat het niet realistisch is om te denken dat in het weekend van 14 februari a.s. alles weer normaal zal zijn.

Er komen geen Mauwavonden, geen Uit-de-sleurmiddag, geen Blaoskabaolfestival, geen Zwaajgatjesbal, geen Intocht, geen Pannenkoeken eten en geen enkele openbare evenementen tijdens de carnavalsdagen. Het is niet anders.

Wat de carnavalsvereniging uit Ut Zwaajgat bijzonder jammer vindt, is dat de vorig jaar zo enthousiast gestarte Jeugdraad, dit jaar geen doorgang kan vinden. Er kon de jeugd geen passend programma worden geboden.

In de tweede helft van 2021 zal een doorstart worden gemaakt, er van uit gaande dat volgend seizoen ‘normaal’ door zal kunnen gaan.

Dat betekent niet dat Leurse Leut stil zit. Het Scholenproject gaat, enigszins aangepast, door. Op dit moment worden er enkele alternatieve acties voorbereid om het Leurse Karnavalsgebeuren toch levendig te houden.

Zeer binnenkort volgt hier meer informatie over. Kijk daarom regelmatig op Facebook en op www.leurseleut.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>