TWV de Turfrijders bestaat 40 jaar
<p>TWV de Turfrijders 1982.</p>

TWV de Turfrijders 1982.

(Foto: )

TWV de Turfrijders bestaat 40 jaar

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - In januari 1981 hebben o.a. Gerard Langen en de broers Wim en Izaak Roeloffs TWV de Turfrijders opgericht. Wielrennen was toen erg populair vanwege onze wielrenhelden zoals Joop Zoetemelk, Jan Raas en Gerrie Knetemann. 


In 1982 wilde de Turfrijders er een damesafdeling bij. De start locatie was en is nog steeds Café-zaal Roeloffs. Het ledenaantal is in de jaren gegroeid van 30-40 leden naar nu 160 leden. In het verleden werden veel lange tochten gereden zoals o.a. Leur-Leur. Een afstand van 240 km. Nu rijden we wat kortere rondjes. Meestal rond de 100 km en een enkele uitzondering is het rondje Zeelandbrug van 180 km. Elke zondag rijden we een ander rondje. Deze zijn in het verleden op papier gezet door o.a Jos Hendrikx en Jan Langewouters. Nu staan ze allemaal in Routeyou en rijden we met GPS.

De dinsdagen en de donderdagen zijn onze trainingsavonden. Dan rijden we in verschillende niveaugroepen. Ieder een eigen rondje. In het begin werden er sterritten gereden. Elke week waren er meer dan 150 deelnemers present vanaf maart tot en met september. Ook werd er eenmalig de 24 uur van de Leur gereden voor koppels. Daarnaast werden er ook allerlei tochten georganiseerd voor het publiek, zoals de avondvierdaagse en veldtoertochten. De avondvierdaagse was tot 2008 succesvol maar gestopt vanwege te weinig belangstelling. Knooppuntroutes hadden hun intrede gedaan.

De veldtourtocht wordt nog elk jaar georganiseerd. In 2020 was dat in januari voor de Coronacrisis en was een topper. In het verleden werden ook clubkampioenschappen gehouden, onze krachten meten in Tour de Leur en elk jaar een teeravond. Heden ten dagen zijn er voldoende andere mogelijkheden tot vertier. Natuurlijk waren en zijn er ook jaarlijkse uitstapjes naar het buitenland zoals de Ardennen, de Eifel en in eigen land natuurlijk de Limburgse heuvels. Ook de Vogezen werd af en toe bezocht. Eind jaren ‘90 hebben een aantal leden deelgenomen aan de monstertocht Luxemburg - Sprundel. Een afstand van 325 km. Later is dit opgepakt door onze eigen leden met Luxemburg - Leur.

Door de jaren heen heeft de club kunnen rekenen op de steun van verschillende grote en kleine sponsors. We kunnen daarom in mooie kleding rondrijden. Wij zijn ze daar erg dankbaar voor.

Afgelopen jaar is er vanwege Corona weinig in groepsverband gereden, maar de meesten hebben zelf een rondje gefietst. Het is afwachten of we dit jaar weer in groepen kunnen rijden en een feestje kunnen bouwen en om sterke verhalen te vertellen. Hopelijk kan het allemaal weer. Bij een 40 jarig jubileum hoort nieuwe kleding. In maart gaan we die uitreiken met dank aan onze sponsors.

Wil je ook deel uit maken van deze gezellige familie en meer informatie willen over de TWV de Turfrijders? Ga dan naar onze website: www.turfrijders.nl of mail naar info@turfrijders.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;