Laatste stemronde voor de Moeierboom
<p>Sylvana IJsselmuiden promoot de Moeierboom.</p>

Sylvana IJsselmuiden promoot de Moeierboom.

(Foto: Pierre Van Damme)

Laatste stemronde voor de Moeierboom

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - De Etten-Leurse Moeierboom staat in de finale van de Europese verkiezing Tree of the year. Samen met nog 13 andere landen wordt gestreden om de eer: De Boom van het Jaar van Europa, de boom met het beste verhaal. Tot en met zondag kan er nog gestemd worden via deboomvanhetjaar.nl.


Een grote (gehoopte) klapper wat betreft het aantal stemmen, is afgelopen weekend uitgebleven. Het Etten-Leurse campagneteam had veel stemmen verwacht na het vrolijke bezoek van BN’er Sylvana IJsselmuiden en de video’s op haar populaire kanalen op YouTube en Instagram. Dat heeft tot nu toe nog niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar het team houdt de moed erin. Het motto is: de wedstrijd is pas klaar wanneer de scheidsrechter gefloten heeft.

Zevende plek

Inmiddels is op de website het aantal stemmen per land niet meer zichtbaar. Maandagochtend zijn de stemmentellers verwijderd door de organisatie, die de verkiezing zo spannend wil houden tot het laatste moment. De Etten-Leurse Moeierboom stond op dat moment op de zevende plek met maar liefst 24.700 stemmen. Daarmee doet Etten-Leur het goed (geweldig eigenlijk), maar enkele andere landen doen het beter.

Aan alle aandacht binnen de gemeenschap en in de media zal het niet liggen. Het campagneteam heeft binnen de mogelijkheden vele registers opengetrokken, van aandacht tot nationale radio en tv tot snelwegreclame op de A16 (Hazeldonk) en A58 (Breda Airport / Seppe).

Verbinding en ontmoeting

Ook de komende dagen geeft het campagneteam nog even flink gas om mensen te laten stemmen op de bijzondere lindeboom, die al 345 jaar diep geworteld is in de Etten-Leurse samenleving en die symbool staat voor verbinding en ontmoeting. Iedereen wordt daarom bij deze nog 1 keer opgeroepen om de stemmen op de Moeierboom. Dat kan alleen nog tot en met 28 februari. De uitslag wordt half maart bekendgemaakt.

Stem strategisch

Let op dat je behalve op de Moeierboom op nog een tweede boom moet stemmen en dat je tweede stem een strategische keuze is. Een stem op een boom die lager in het klassement staat, is dus beter voor Etten-Leur. Denk daarbij aan het Verenigd Koninkrijk, Slovenie, Kroatie, Frankrijk, Tsjechie, Hongarije of Bulgarije. Op het door jou ingevulde e-mailadres ontvang je een bevestigingslink. Vergeet niet te bevestigen, want anders tellen je stemmen niet mee. Je kunt met meerdere e-mailadressen stemmen.
De website is www.deboomvanhetjaar.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief