Op World Cleanup Day komen jaarlijks mensen in actie, om afval in en rondom Etten-Leur op te ruimen.
Op World Cleanup Day komen jaarlijks mensen in actie, om afval in en rondom Etten-Leur op te ruimen. (Foto: M. Korving)

World Cleanup Day 2021 op 18 september

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. Jaarlijks trekken die dag wereldwijd miljoenen vrijwilligers erop uit om afval op te ruimen en in kaart te brengen. Ook in Etten-Leur was World Cleanup Day al eerder een succes. Het doel is om ook dit jaar weer zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om mee te doen.


World Cleanup Day is het grootste burgerinitiatief ter wereld tegen zwerfafval. Dit initiatief is een paar jaar geleden ontstaan in Estland en overgewaaid naar andere landen. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil op straten, parken, pleinen en in de natuur. Maar ook: het krijgen van waardevolle informatie over het soort afval en de herkomst ervan. Dat inzicht is nodig bij het vinden van oplossingen.

Opruimacties
Ook in Etten-Leur waren voorgaande jaren verschillende opruimacties. Bijvoorbeeld van serviceclubs, natuurverenigingen, scholen, kinderopvang, scouting, politieke partijen en bedrijven. Honderden mensen gingen die dag op pad, om zo veel mogelijk afval in en rondom Etten-Leur op te ruimen. Serviceclub JCI en natuurvereniging IVN jaagden de dag aan, door o.a. materialen uit te delen en inzamelpunten voor het afval te creëren, zodat iedereen makkelijk mee kon doen. Dit doen zij dit jaar weer en ook diverse andere clubs komen weer in actie.

Doe je mee?
Het zou fantastisch zijn als je meehelpt om Etten-Leur schoner te maken! Alle beetjes helpen. Je kunt je aansluiten bij een bestaande actie, er zelf een op de kaart zetten, of weer langskomen bij een van de kraampjes. De aanmeldkaart gaat binnenkort live. Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl of de Facebookpagina ‘World Cleanup Day Etten-Leur’.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief