more than words
more than words (Foto: Anja Boot)

Open atelier routeEtten-Leur 17-19 september

  Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Achter de poort van locatie1: Op deze prachtige locatie in het buiten gebied exposeren Anja Boot (keramiek), Hans Aerts (beeldhouwkunst) en Bernadet Rijvers (schilderkunst).


Anja werkt met klei. Haar abstracte beelden groeien onder haar handen. Kenmerkend zijn de zachte ronde vormen.

Daarnaast maakt ze objecten die zo uit de diepte van een oceaan zijn ontstaan Hans Aerts is geïnspireerd door de bunkerachtige architectuur die aangetroffen wordt als overblijfsels van de 2de wereldoorlog en de scheiding tussen Oost en West Europa.

Bernadet Rijvers wordt geinspireerd door de natuur en landelijke omgeving. Het kleurgebruik, de rol van het licht en de dieptewerking kenmerken haar schilderijen.

Achter de poort van locatie 5

In de tuin en het atelier van Jacqueline Braat aan de Oude Bredaseweg 118 in Etten Leur een bijzondere expositie te zien: schilderwerken van Jacqueline en het werk van gastexposant San Vermaas.

Jacqueline Braat groeide op in Zundert, het dorp waar ook Vincent van Gogh werd geboren. In 2006 studeerde zij af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam, werkt sindsdien als docente beeldende kunst en cultuureducatie, teamtrainer voor basisscholen en coach. Zij heeft haar eigen trainingsbureau op gebd van creativiteit en communicatie: Arti-tof.

Ze runt al een aantal jaar Jacqueline Braat coaching: trainingen en workshops voor bedrijven, onderwijs, bibliotheken en particulieren.  Dit jaar toont Jacqueline nieuwe schilderijen op board, bestemt voor de buitenruimte.

San zegt over het werk van Jacqueline: “Ik herken de invloed van Vincent van Gogh zeker in het werk van Jacqueline. Niet alleen het kleurgebruik maar ook de penseelvoering en levendigheid van de gekozen thema’s”.

Jacqueline zelf over haar werk: “Ik probeer mezelf als kunstenaar steeds op nieuw uit vinden. Het werk dat bij deze expositie buiten te zien is, is het resultaat van een proces van jaren waarin ik veel onderzoek heb gedaan naar materialen en hun toepassingen. Zelf verf maken en een nieuwe beeldtaal ontwikkeld.... Beeldend werk brengt mij in rust, inzicht en overzicht”.

San Vermaas

San Vermaas heeft na haar tijd op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar zij in 1989 afstudeerde met als hoofdvak Textiel, een aantal jaren als beeldend kunstenaar gewerkt. Sinds 2018 is zij aan het werk als Coördinator Cultuureducatie en Cultuurcoach voor de gemeente Moerdijk. Naast haar carrière heeft zij altijd tijd kunnen besteden aan haar beeldend werk.

Op locatie 5 is een selectie van textielwerk van de afgelopen jaren te zien, met onder andere werk uit de serie Vieze beesten.

San Vermaas over haar objecten: “de Vieze Beesten zijn ontstaan in mijn atelier. Dat gaat wel vaker zo met kunst.... maar deze beesten waren er ineens. Stilletjes zijn ze vanuit de hoeken van het oude pand naar binnen geschuifeld en gekropen om, daarna steeds meer vorm aan te nemen. Soms zijn ze wat smoezelig, net als het gebouw, soms glanzend en licht. Het zouden bewoners kunnen zijn van oude gebouwen, klamme zolders en vochtige kelders, schaduwrijke tuinen en dichte bossen... of bevolken ze onze dromen.” Kunst laat je anders naar de wereld kijken.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief