Unitas'30 stelt behoud tweede klasse veilig met 8-0 overwinning

Door: Peter Houtepen Sport

ETTEN-LEUR - Unitas'30 uit Etten-Leur heeft zich verzekerd van nog een seizoen tweede klasse in het zondagamateurvoetbal.

Zo moeilijk als het in de eerste twee rondes van de nacompetitie ging (twee keer redde Unitas zich via een penaltyserie), zo gemakkelijk ging het zondagmiddag in de finale tegen huidig derdeklasser SvSSS. De tegenstander uit Udenhout werd op sportpark De Lage Banken in Etten-Leur met liefst 8-0 aan de kant gezet.

Optimaal

Tot de rust kon de tegenstander de ploeg uit Etten-Leur nog bijbenen met 0-0, maar SvSSS stond toen al wel met tien man na een rode kaart. Na de hervatting profiteerde Unitas'30 optimaal van de man meer situatie en scoorde in 45 minuten acht keer. De doelpuntenmakers waren Danny Lauwen (twee keer), Matthijs Broos, Rowan Witting, Tim van Noord, Jordy Bollaart, Ferdy Barendse en Tim Lukus.