Archieffoto: Wouter Roosenboom

Sprintkanon Dylan Groenewegen aan de start bij ZLM Tour

  Sport

ETTEN-LEUR - Op vrijdag 21 juni start de tweede etappe van de ZLM Tour in Etten-Leur.


De ploegen arriveren op die vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur in Etten-Leur, waar de karavaan zich opstelt op de Markt en het Raadhuisplein. Speaker Kees Maas stelt de renners voor vanaf de podiumwagen op het Marktplein. Omstreeks 13.00 uur is de start van de etappe ter hoogte van de Moeierboom, die de renners na een geneutraliseerde ronde door Etten-Leur via de Brabantse Kempen over een afstand van 168 kilometer naar het Limburgse Buchten voert. 

De geneutraliseerde ronde in Etten-Leur gaat richting Hoevenseweg, Concordialaan, Platijnlaan, Korte Brugstraat, Lange Brugstraat, Pottenbakkerstraat, Vijfhuizenweg, Lichttorenhoofd, Liesbosweg en de Spoorlaan en weer terug naar de Markt. Na het opnieuw passeren van de start rijden de renners via de Bisschopsmolenstraat en Achter de Molen naar de Rijsbergseweg. De geneutraliseerde zone eindigt na de rotonde. Het peloton vervolgt dan zijn weg richting Rijsbergen, de geboorteplaats van oud-profwielrenners Johan van de Velde en de in januari van dit jaar overleden Cees Haast. Kort na de neutralisatie is in Rijsbergen al een tussensprint voorzien voor het oude gemeentehuis. 

Diverse topteams brengen sprinters aan de start van de ZLM Tour. De bekendste zijn Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma en Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Beiden hebben de afgelopen periode laten zien in vorm te zijn. Groenewegen won drie etappes in de Vierdaagse van Duinkerken, terwijl Caleb Ewan twee ritzeges voor zich opeiste in de Giro.

Zij kunnen rekenen op geduchte concurrentie van Team Sunweb neo-prof Cees Bol, die afgelopen weken ritzeges mee pikte in de Tour of California en de Tour of Norway. Andere snelle mannen op de deelnemerslijst zijn onder meer Timothy Dupont (Wanty), Jens Debusschere (Katusha-Alpecin), Boy van Poppel (Roompot-Charles), Coen Vermeltfoort (Alecto Cyclingteam) en de Australische kampioen Michael Freiberg (Pro Racing Sunshine Coast).

De entree in Etten-Leur op 21 juni is gratis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief