Foto: Petra Huijsmans

Peter Sagan in groene trui naar profronde Etten-Leur

  Sport

ETTEN-LEUR - De organisatie van het TechnoGroup profcriterium in Etten-Leur heeft na Steven Kruijswijk opnieuw een hele grote naam uit de Tour de France vastgelegd. De Slowaak Peter Sagan verschijnt op zondag 18 augustus in zijn groene trui aan de start. Sagan verschijnt alleen in Etten-Leur en komt verder in geen elk ander criterium in Europa aan de start.


De 29-jarige Slowaak weet behalve met wielrennen ook op andere manieren het publiek voor zich te winnen. Zo signeerde hij dit jaar in de veertiende rit van de Tour de France tijdens de zware beklimming van de Tourmalet al fietsend een exemplaar van zijn eigen boek dat hem werd aangereikt door een fan.

Maar sprintkanon Sagan heeft de voorbije weken in Frankrijk vooral weer hard gewerkt aan zijn toch al imposante erelijst. Met zijn zege in de vijfde etappe bracht hij zijn aantal overwinningen in de Tour de France op twaalf. In Parijs werd hij zondag voor de zevende keer gehuldigd als winnaar van het puntenklassement. Daarmee is hij nu met zeven groene truien alleen recordhouder. Met zes overwinningen moest hij dat record tot vorig jaar nog delen met de voormalige Duitse sprinter Erik Zabel.

Peter Sagan heeft in zijn loopbaan meer dan 125 wedstrijden gewonnen. In 2015, 2016 en 2017 zorgde hij voor nog een bijzonder record. Als eerste renner slaagde hij er in om drie jaar achtereen wereldkampioen op de weg te worden.

De Slowaak was overigens al een keer eerder in Etten-Leur te bewonderen, in 2012. Hij schreef toen het profomnium ook op zijn naam. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Bezorger Altena Nieuws

Nieuwendijk, Hank, Veen

Leerling/ervaren stoffeerder

Sint Michielsgestel

Tandartsassistente

Hoogerheide

Rioolservice monteur

Tholen (Goes, Breda, Rotterdam)

(leerling Productiemedewerker orthopedische voorzieningen

Roosendaal