Jean-Paul van Poppel was in juni ook al in Etten-Leur als koersdirecteur van de ZLM Tour.
Jean-Paul van Poppel was in juni ook al in Etten-Leur als koersdirecteur van de ZLM Tour. (Foto: Peter Houtepen)

Jean-Paul van Poppel en Steven Rooks maken hun opwachting bij de oud-profs

  Sport

ETTEN-LEUR - In juni was hij als directeur van de ZLM Tour al even in Etten-Leur. Op zondag 18 augustus keert Jean-Paul van Poppel terug als oud-wielrenner. Als voormalig drager van de groene trui in de Tour de France is hij vanaf 12.25 uur te zien in de wedstrijd voor oud-profs en prominenten tijdens de TechnoGroup Profwielerronde.


Met 22 overwinningen in één van de drie grote rondes, is de in Tilburg geboren sprinter nog altijd Nederlands recordhouder. Alleen al in de Tour de France van 1988 kwam de nu 56-jarige Van Poppel tot vier ritzeges. Geen enkele andere Nederlandse renner was zo succesvol in één ronde. In totaal won Van Poppel negen keer een rit in de Tour. 

Ook de begin deze maand 59 jaar geworden Steven Rooks behoort op 18 augustus tot de deelnemers bij de oud-profs. Rooks veroverde in de Tour de France van 1988 de bolletjestrui als winnaar van het bergklassement. 

Met de komst van Van Poppel en Rooks komt het aantal dragers van een trui in de Tour op vier. Eerder al wist de organisatie zich te verzekeren van de komst van Joop Zoetemelk (Tour-winnaar in 1980) en Eddy Bouwmans, die in 1992 als beste jongere de laatste Nederlandse winnaar was van de witte trui. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief