Opbrengst Zwem4daagse gaat naar startblokken DIO
De nieuwe startblokken beschikken over een opstaande rand.
De nieuwe startblokken beschikken over een opstaande rand. (Foto: Joëlle Vaes)

Opbrengst Zwem4daagse gaat naar startblokken DIO

  Sport

ETTEN-LEUR - De opbrengst van de Zwem4daagse in zwembad de Banakker gaat dit jaar naar een nieuw startblok voor zwem- en waterpoloclub DIO.


DIO wil graag nieuwe startblokken met een opstaande rand, waardoor zwemmers met een krachtigere afstand in het water belanden. Hiermee kan de club de wedstrijdzwemmers beter bedienen. Ook vergroot dit de kans op regionale zwemwedstrijden in de Banakker.

Steentje bijdragen

Sportfondsen - de uitbater van zwembad de Banakker - draagt een steentje bij door de opbrengst van de Zwem4daagse te investeren in één van de nieuwe startblokken. De Zwem4daagse is al sinds 1970 een uniek sportief evenement. Tijdens de Zwem4daagse zwemt iedere deelnemer vanaf 13 jaar vier keer minimaal 500 meter in zwembad De Banakker. Kinderen tot en met 12 jaar en de categorie 50+ mogen kiezen uit een afstand tussen 250 meter en 500 meter. De Zwem4daagse wordt georganiseerd over vijf dagen zodat je een dag kunt missen. Deelnemers die de afstand vier keer hebben gezwommen, krijgen de officiële Zwem4daagse-medaille uitgereikt.

De Zwem4daagse vindt plaats van maandag 4 tot en met vrijdag 8 november. De inschrijfkosten bedragen tien euro. Inschrijven kan aan de kassa van het zwembad. Voor deelname is een A-diploma verplicht. DIO zoekt ook sponsoren voor de startblokken. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Peter Lauwen, voorzitter van DIO via voorzitter@dioweb.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>