Bestuur wil Profwielerronde laten doorgaan: ‘Inzetten op de nodige vedetten’
Foto: Peter Houtepen

Bestuur wil Profwielerronde laten doorgaan: ‘Inzetten op de nodige vedetten’

  Sport

ETTEN-LEUR – Het bestuur van de Profwielerronde van Etten-Leur zet alles op alles om het profcriterium op zondag 8 augustus doorgang te laten vinden. “De veertiende editie kon vanwege de coronamaatregelen in 2020 helaas geen doorgang vinden, maar we gaan er vooralsnog van uit dat de situatie in de loop van dit jaar dermate zal veranderen dat het verantwoord zal zijn weer een mooie Profronde in Etten-Leur te organiseren.”


De organisatie borduurt voort op de succesformule van voorgaande jaren. Op dit moment doet het bestuur nog geen mededelingen over welke renners in augustus aan de start komen: “Maar dat de nodige vedetten aan de start zullen komen, is aan de organisatie wel toe vertrouwd.”

De kans is groot dat belangrijke voorjaarsklassiekers, de Giro d’Italia, de Tour de France en de Olympische wegwedstrijd dit jaar doorgaan. Het programma voor de Profronde ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als de succesformule van de vorige edities.

Over het doorgaan van de Servais Knaven Classic op 2 mei is nog geen besluit genomen. Het bestuur van de Profwielerronde organiseert deze toertocht ook. Begin februari neemt de organisatie een besluit over deze Classic.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>