Ruim 4.000 mensen zetten hun beste beentje voor.
Ruim 4.000 mensen zetten hun beste beentje voor. Foto: Jack Konings

Van Oers Marathon Brabant gaat ook dit jaar niet door

Door: Monique Jansen Sport

ETTEN-LEUR - De Van Oers Marathon Brabant gaat ook dit jaar niet door. De organisatie heeft de stekker getrokken uit de geplande editie van 31 oktober 2021. Eén van de belangrijkste redenen is het nijpende tekort aan vrijwilligers. 

“Geen makkelijk besluit, want er kijken ontzettend veel mensen uit naar dit jaarlijkse hardloopfeest“, zo meldt de organisatie. De Marathon Brabant wordt in de eerste plaats volledig georganiseerd door vrijwilligers, de laatste jaren al een flinke uitdaging. “Dit jaar bleek die uitdaging helaas te groot. Hierdoor zijn er nog te veel openstaande vacatures op alle niveaus binnen de organisatie. Daar komt bij dat ook leveranciers met problemen kampen en er nog onvoldoende duidelijk is over de coronamaatregelen in oktober.”

De organisatie treft nu voorbereidingen om eind 30 oktober een alternatief te organiseren voor zowel hardlopers als wandelaars. Het comité vraagt zoekt daarvoor nog dringend vrijwilligers. Interesse? Meld je aan bij Leny Snepvangers via secretariaat@marathonbrabant.nl.. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief