Afbeelding

25-jarig jubileum van Club van 100

Algemeen

OUDENBOSCH – Afgelopen week vierde de Club van 100 ten bate van de Oudenbossche Harmonie haar 25-jarige jubileum. Deze stichting heeft in al die jaren voor meer dan € 50.000 kunnen schenken in de vorm van instrumenten, uniformen, reparaties en facilitaire materialen. Tijdens de feestelijke jubileumavond waren het dit keer de mannelijke orkestleden die een aangename verrassing te wachten stond.

“René Kouters kwam in 1990 met het idee om begunstigers voor de Oudenbossche Harmonie te werven en zijn plan viel gelijk in goede aarde”, vertelt Louis Klasen, voorzitter van de Club van 100. “Instrumenten en uniformen kosten nou eenmaal een boel geld”, verklaart hij de opzet van deze actie. “Jean Boulanger, Kees Karremans, Bertus Mol en ikzelf hebben onze schouders eronder gezet en richtten de zogenaamde Club van 100 op. Meteen meldden diverse leden zich aan. Binnen een paar maanden stond de teller al op dertig. Ieder lid wist 100 gulden bij elkaar te brengen ten gunste van de Oudenbossche Harmonie.”

Stichting “Aan het einde van datzelfde jaar organiseerden we een informatieavond in Hotel De Kroon om de groep begunstigers uit te breiden”, blikt Louis Klasen terug. “Er waren maar liefst 40 belangstellenden en hen gaven we een uitvoerige beschrijving van onze doelen en plannen. De Oudenbossche Harmonie verzorgde een optreden waarbij de aanwezigen nader kennis konden maken met de verschillende instrumenten. Daarbij werd niet nagelaten om te vermelden wat de aanschafprijzen waren van de instrumenten, zodat inzichtelijk werd hoe nodig de financiële steun was. Dat hielp! In 1994 zijn we een officiële stichting geworden.”

Beaujolais Primeur “Op 16 november van het jaar 2000 hebben we een sponsoravond georganiseerd, want het aantal begunstigers bleef achter”, vervolgt de voorzitter zijn uitleg. “De avond vond plaats in Tivoli en stond in het teken van de Beaujolais Primeur. Het werd een onvergetelijke avond. Het succes was zo groot dat de Beaujolais Primeur in de acht daaropvolgende jaren traditioneel op de derde donderdag van november werd gehouden. En vanaf 2001 hebben er op ons initiatief maar liefst drie Tivoli Tuinfeesten plaatsgevonden. Naast een optreden van onze eigen Oudenbossche Harmonie en de Harmonie uit Wouw, waren er ook beroemde gasten, zoals de Dutch Divas, Anita Meyer en Hoedadso en Rachid, de Marokkaanse Frans Bauer.”

Walking Dinner De Club van 100 kan dus terugkijken op heel wat hoogtepunten. “Absoluut”, bevestigt Louis Klasen. “Ook de Griekse avond behoort daartoe en onze Walking Dinners in Hotel-café-restaurant De Kroon. Daarmee zijn we in 2012 gestart en deze zogenaamde Kroon Avond smaakte steeds naar meer! Het eten en de wijn waren verrukkelijk. En de beentjes gingen van de vloer. Afgelopen week vond alweer de vijfde editie plaats en het was enorm gezellig. Wat deze avonden een extra tintje geeft, zijn de nieuwe instrumenten die we aan de leden van de Oudenbossche Harmonie mogen uitreiken. Van het bedrag dat de stichting bijeen heeft gebracht is ook een keer het verenigingsvaandel, daterend uit het begin van de vorige eeuw, gerestaureerd. En toen de Oudenbossche Harmonie 175 jaar bestond, hebben we zelfs een prachtig uitgeruste aanhangwagen geschonken. Dit jaar hebben de mannelijke leden een nieuwe concertoutfit, bestaande uit een zwart overhemd met blauwe stropdas gekregen. Dit alles zou zonder onze 70 begunstigers nooit mogelijk zijn geweest. Hen komt dan ook alle dank toe!”

Bent u ook geïnteresseerd in het wel en wee van de Club van 100 of wenst u begunstiger te worden, dan kunt u zich aanmelden voor informatie bij het secretariaat: de heer Ton Kockx, Watergraaflaan 31, 4731 WJ Oudenbosch, Rabobank 1225 58979. BIJDRAGE ELS ROMMERS

Louis Klasen en Bertus Mol van de Club van 100 reikten de nieuwe concertoutfit uit aan Toon van Dijck van de Oudenbossche Harmonie. FOTO CLUB VAN 100



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief