Afbeelding

Drukbezochte Koningsdag in Hoeven

Algemeen

HOEVEN - In Hoeven is door vele bewoners, jong en oud, Koningsdag 2016 gevierd. Ondanks de enkele regenbuien en de lage temperatuur kan het Oranjecomité Hoeven spreken van een succesvolle dag en avond. Groot voordeel hierbij was dat, naast het binnen- en buitenterrein, ook gebruik kon worden gemaakt van enkele zalen van Conferentiecentrum Bovendonk voor onder andere enkele kinderspelletjes en het optreden van de band.

's Morgens, na de reveille door muziekvereniging St. Ceacilia, deden zo'n 60 kinderen mee aan de optocht met versierde fietsjes en andere voertuigen. Wethouder Harteveld reikte de prijzen voor de mooiste versieringen uit.

's Middags en in de loop van de avond werd het gezellig druk op conferentiecentrum Bovendonk. Er kon aan vele kinderspellen worden meegedaan, er stonden twee springkussens, er werden ballonfiguren gemaakt, er was een vrijmarkt, de scouting had weer een spectaculaire attractie in elkaar gezet, er werd zeer fanatiek gevoetbald op de drie pannaveldjes en de paardentram reed drukbezet weer zijn rondjes.

In de kapel van Bovendonk vermaakten ondertussen de ouderen van de KBO zich prima met ondermeer muziek uit heden en verleden.

Tegen vijf uur kozen zo'n 300 ballonnen het luchtruim, degene wiens ballon het verste komt krijgt nog een mooie prijs van het Oranjecomité.

Disco Dynamite zorgde heel de middag en avond voor gezellige muziek. Het Oranjecomité organiseerde ook nog een petje op, petje af quiz waar massaal aan werd meegedaan. Rond de klok van vijf begon de band Ladies First met de eerste van hun drie optredens die middag en avond. Het publiek vermaakte zich uitstekend daarbij onder het genot van een hapje en een drankje.

Het Oranjecomité Hoeven kijkt terug op een zeer geslaagde Koningsdag 2016.

De uitslagen

Optocht versierde fietsjes: 1. Alicia Ossenblok; 2. Freya Willemse; 3. Skanne van de Sande; 4. Evi en Lize Rommens; 5. Jelle Heylaerts

Voetbaltoernooi: 1. Oranje Voetballers; 2. Oranje Leeuwen; 3. De 5 J's; 4. Soccer Nights



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief