Afbeelding

Informatiebijeenkomst – Samen Bouwen in Oudenbosch

Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH – Stichting SIR-55 en Vastgoedregisseur zijn voornemens om op een fraaie locatie aan het Groene Woud te Oudenbosch in samenspraak met de toekomstige bewoners te komen tot de ontwikkeling en realisatie van maximaal 8 woningen. Om de belangstellenden hierover te informeren werd er op maandagavond 19 oktober jl. in samenwerking met Rabobank West-Brabant Noord een eerste bijeenkomst georganiseerd. Ongeveer 15 belangstellenden brachten een bezoek aan Cultureel Centrum Fidei Et Arti en reageerde zeer enthousiast op de eerste suggesties, de mogelijkheden, het proces, de prijsvorming en de planning.

Coöperatieve karakter Als ware gastheer opende Lauran Geus van Rabobank West-Brabant Noord de informatiebijeenkomst. "Wij ondersteunen dit project omdat het coöperatieve karakter van de Rabobank natuurlijk goed aansluit bij de unieke werkwijze van het gezamenlijk bouwen." Wij willen de groep belangstellenden graag faciliteren om ze zo doende stap voor stap hun eigen woonwens te laten ontwikkelen en waar nodig op financieel vlak te adviseren.’ Zo vertelt Tobias van Erk van Rabobank West-Brabant Noord.

Woningtypes Piet Colpaart, vrijwilliger van Stichting SIR-55, vertelde vervolgens dat Stichting SIR-55 als landelijke consumentenorganisatie en mede-initiatiefnemer van het project staat voor het realiseren van woonwensen voor én door medioren/senioren. "Aangezien binnen het plan ruimte is voor het bouwen van tweekappers én patiowoningen, bestaat er voor medioren/senioren een nieuwe mogelijkheid om binnen Oudenbosch naar eigen wens te wonen, gericht op de toekomst!"

De gezamenlijke manier van bouwen Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur, mede-initiatiefnemer van het project, lichtte vervolgens het proces, de mogelijkheden, de prijsvorming en planning toe. "Wij gaan niet voor u bepalen hoe u moet wonen. Op het perceel zijn maximaal 8 woningen toegestaan, maar het aantal woningen per type en de ligging op het perceel is afhankelijk van de behoefte. Binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan gaat u samen met de architect om tafel om de kaveloppervlakte, indeling, grootte en uitstraling van uw nieuwe (t)huis te bepalen. Hiermee heeft u zelf invloed op de uiteindelijke kooprijs. Om u een vertrekpunt te kunnen geven laten wij u van de verschillende woningtypes enkele suggesties zien. Afhankelijk van de grootte van de woning en het kavel zijn tweekappers beschikbaar van € 260.000,- tot € 340.000,- v.o.n. en patiowoningen van € 290.000,- tot € 330.000,- v.o.n. Door als groep toekomstige bewoners gezamenlijk werkzaamheden uit te besteden kunt u overigens aantrekkelijke schaalvoordelen behalen. Uiteindelijk spaart u kosten uit en kunt u dus voor hetzelfde geld meer kwaliteit realiseren of bent u simpelweg goedkoper uit." Tijdens het proces worden de deelnemers natuurlijk deskundig begeleid door Vastgoedregisseur en Stichting SIR-55.

Planning Tijdens de informatieavond werden verschillende uitwerkingen getoond van wat men op deze locatie kan realiseren. Deze werden met enthousiasme is ontvangst genomen. "De komende periode gaan wij de woonwensen van de belangstellenden inventariseren, zodat we de woningontwerpen bij een volgende bijeenkomst verder op de behoeften af kunnen stemmen." Zo vertelt Paul Verhoeven. "Wij streven ernaar om in het tweede kwartaal van 2016 te starten met de bouwwerkzaamheden."

Meer informatie Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het gezamenlijk bouwen of wilt u graag een volgende informatiebijeenkomst bijwonen? Neem dan vrijblijvend contact op met Stichting SIR-55 via info@sir-55.nl of via 040-2423223. Meer informatie over het project vindt u op www.facebook.com/SamenbouweninOudenbosch.

 

+ Impressie Samen bouwen in Oudenbosch (Medium)

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief