Afbeelding

Markland College in actie voor dance4life

Algemeen

OUDENBOSCH - 'Start dancing, stop aids.' Vrijdag 2 oktober ging in het leshuis beroepsgerichte leerwegen van het Markland College Oudenbosch de scholenactie dance4life officieel van start: honderd leerlingen van de beroepsgerichte leerwegen gaan met verschillende activiteiten proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de voorlichtingsprojecten van dance4life in Afrika.

Twee medewerksters van dance4life waren vrijdag naar Oudenbosch gekomen om de leerlingen meer te vertellen over dance4life, hiv en aids en de noodzaak van het geven van voorlichting in Afrika, het werelddeel waar hiv en aids het meest voorkomt.

"Voor de jongeren in Afrika zijn hiv en aids een groot probleem. Dat komt omdat praten over seks daar bijna onmogelijk is en jongeren hierover weinig kennis hebben. Dance4life geeft deze jongeren seksuele voorlichting. Muziek en dans worden hierbij gebruikt om de juiste informatie over hiv en aids te geven en de jongeren te leren hoe zij zichzelf en anderen kunnen beschermen. Met elke 50 euro die je inzamelt voor dance4life, zorg je ervoor dat vijf van je leeftijdsgenoten in Afrika seksuele voorlichting krijgen. Doordat men weet hoe men zichzelf en anderen kan beschermen, raken minder jongeren geïnfecteerd met hiv en gaan er minder dood aan de gevolgen van aids."

Vrijdag 23 oktober tweedehandskledingbeurs

Eén van de acties die wordt opgezet is een tweedehandskledingbeurs. Vrijdag 23 oktober wordt deze gehouden in de aula van het leshuis beroepsgerichte leerwegen aan de Pagnevaartweg in Oudenbosch. Vanaf 14.20 uur is iedereen van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief