Afbeelding

Grandioos Hemelvaartsweekend in Hoeven met tal van evenementen

algemeen

HOEVEN - Andermaal volop vertier, feest en gezelligheid tijdens het Hemelvaartsweekend in Hoeven. Er stond dan ook nogal wat op het programma. Naast de fietsvierdaagse was het kermis, braderie en tekende B.C. Ambiance in een grote tent op het Raadhuisplein voor de organisatie van de braderiefeesten.

Onder ideale weersomstandigheden begon op Hemelvaartsdag het feestweekend met de start van de 44e Hoevense Fietsvierdaagse, wat dit jaar als thema ‘Hoeven Got Talent’ had meegekregen. Talent om iets te organiseren hebben ze zeer zeker in Hoeven, want de organisatie van de vierdaagse, onder leiding van voorzitter Anita Dielemans, had ook dit jaar de zaakjes weer prima voor elkaar. Van heinde en verre waren de fietsfanaten op dit evenement met landelijke uitstraling afgekomen. De campings, bed & breakfasts en hotels in Halderberge en omgeving hadden om die reden eveneens een topweekend. Vanwege het grote aantal deelnemers heerste er bij de start en menig stempelpost een ‘prettige chaos’, zoals een van de fietsers het uitdrukte. Op een enkele ongeduldige automobilist na, die luid toeterend toch passeren wou op een plaats waar dat eigenlijk niet kon, zijn de dagen in goede harmonie en zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Traktaties Vertrek en eindpunt was elke dag bij Conferentiecentrum Bovendonk, waarbij de prachtige kapel dit jaar dienst deed als inschrijfplaats. Op de kop af 2189 deelnemers genoten de eerste dag van de Piet Bransroute, genoemd naar de uitzetter van de fietsroutes. Vrijdag deden 1623 fietsers de Baronieroute, gevolgd door een kleine 1400 deelnemers, die zaterdag het regenachtige weer trotseerden en de Markiezaatroute reden. Zondag werd tot slot de Halderbergse route door 1643 sportievelingen gereden. Elke dag kon er gekozen worden uit 25-40-60 of 100 km. Onderweg werd door de organisatie getrakteerd op water, fruit, snoep en zo meer. Bij de stempelposten was er volop gelegenheid om de inwendige mens nog verder te versterken met bijvoorbeeld koffie met gebak, broodjes kroket of heerlijke soep van de dag. Als entourage was er volop (live)muziek en waren er diverse kinderspellen- en activiteiten, zowel bij het vierdaagse centrum als bij menig rust-en of stempelplaats onderweg. “We doen het voor iedereen, waarbij gezelligheid, sfeer en saamhorigheid voorop staan,” aldus een tevreden voorzitter Anita Dielemans. “Na een geweldige start op donderdag kon het weekend eigenlijk al niet meer stuk. Gelukkig hebben zich geen ongelukken of calamiteiten voorgedaan, alleen zaterdag met het regenachtige weer waren er wat meer lekke banden dan anders. Onder meer door de geweldige samenwerking met Bovendonk, wordt de vierdaagse nog elk jaar professioneler. Op naar volgend jaar, de 45e editie die dan van 5 tot en met 8 mei zal zijn.”

Fout & Stout In een grote feesttent op het Raadhuisplein zorgde B.C. Ambiance ook weer voor 4 dagen vertier en gezelligheid door het houden van diverse activiteiten tijdens de braderiefeesten. Op Hemelvaartsdag werd het pokertoernooi gewonnen door Arjan de Wildt en op vrijdag won het team van Joey van Vlimmeren het koppeldarttoernooi. Zaterdagmiddag was voor de kinderen met o.a. een goochelshow en in de avonduren waren er tijdens de goed bezochte Fout & Stout Party optredens van onder andere Johnny Purple en Def Rhymz. Zondag was er in de tent vrije in- en uitloop met diverse activiteiten, optredens en een loterij. In het centrum zelf kon men vermaak vinden bij een groot aantal kermisattracties en was er op zaterdag en zondag braderie/luikse markt. Een kleurrijk lint van zo’n 100 kraampjes waarin marktkooplui, hobbyisten en verenigingen hun koopwaar aan de man of vrouw probeerden te brengen, sierde de Hoevense straten. Vooral op zondag was het erg druk en werden er goede zaken gedaan.

BIJDRAGE JOHAN WAGENMAKERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief